Sondaj IRES: Doar 13% dintre români consideră manifestaţiile din stradă un lucru rău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea românilor - 98% - au auzit de manifestaţiile din stradă care au avut loc în ultimele săptămâni şi 81% consideră că ele sunt un lucru bun, relevă un studiu sociologic realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) şi dat publicităţii miercuri.

Potrivit cercetării, 1% dintre respondenţi spun că au participat la toate manifestaţiile din localitatea lor, 4% au răspuns că au participat la mai multe proteste, iar alţi 4% au declarat că au participat o singură dată la manifestaţii.

În timp ce 81% dintre persoanele intervievate consideră ca fiind un lucru bun faptul că au avut loc aceste manifestaţii, 13% consideră că este un lucru rău. În opinia celor chestionaţi, cele mai importante teme abordate de protestatari au vizat schimbarea preşedintelui şi a guvernului, precum şi nivelul scăzut de trai, veniturile reduse şi lipsa locurilor de muncă.

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 27-28 ianuarie 2012 pe un eşantion reprezentativ de 1.099 persoane din toate regiunile ţării. Marja de eroare este de ą 3%.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite