Sebastian Ghiţă va fi audiat în 19 mai, la Belgrad, în vederea extrădării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Prahova a amânat din nou, vineri, dosarul în care DNA a formulat propunere de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă în dosarul Hidro Prahova, în care acesta este cercetat pentru corupţie alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi de fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

 

Decizia de amânare a fost luată din cauza lipsei de procedură, şi anume pentru că nu a fost restituită instanţei dovada că a fost îndeplinită procedura de citare a lui Ghiţă în Serbia.

UPDATE Omul de afaceri Sebastian Ghiţă va fi audiat în 19 mai, la Belgrad, ca urmare a cererii de extrădare formulată de autorităţile române, anunţă agenţia Tanjug, citând un anunţ făcut vineri de Înalta Curte din Belgrad. Audierea lui Ghiţă, care va fi adus din închisoarea districtuală din Belgrad, va fi făcută de un judecător de cameră preliminară, în baza legii cu privire la asistenţa juridică internaţională în materie penală. 

Judecătorii de la Tribunalul Prahova au amînat, vineri, pentru a doua oară, dosarul în care procurorii DNA Ploieşti au solicitat emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă în dosarul privind fraude cu fonduri europene prin intermediul unui proiect derulat de firma Hidro Prahova, în care Ghiţă este urmărit penal pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Vicepreşedintele Tribunalului Prahova, Alina Anton, a declarat pentru Newsro că instanţa a stabilit un nou termen în acest dosar, pentru data de 8 iunie, decizia fiid luată ca urmare a lipsei de procedură cu incupatul. Concret, la instanţa de judecată nu a fost restituită dovada că Ghiţă a fost citat în acest proces conform prevederilor în vigoare.

Citarea lui Ghiţă s-a făcut în Serbia, prin intermediul Ministerului Justiţiei.

Este a doua oară când magistraţii de la Tribunalul Prahova amână luarea unei decizii în acest dosar, la primul termen, din data de 26 aprilie, decizia de amânare fiind luată tot din cauza lipsei de procedură cu inculpatul.

Procurorii DNA Ploieşti au început, în februarie 2015, urmărirea penală într-un dosar privind fraude cu fonduri europene în cadrul unui proiect derulat prin SC Hidro Prahova, firmă deţinută de Consiliul Judeţean Prahova.

În acest dosar, anchetatorii îl acuză pe cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Cristian Herţanu, a cărui firmă a câştigat un contract pentru extinderea reţelei de canalizare a oraşului Comarnic, din judeţul Prahova, de fraudarea de fonduri europene, în timp ce fostul deputat Sebastian Ghiţă, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi fiul acestiia din urmă, fostul deputat PSD Vlad Cosma, sunt acuzaţi de infracţiunea de sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite