Soldaţii şi gradaţii profesionişti vor fi menţinuţi în activitate până la 55 de ani în loc 50 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30.000 de soldaţi şi gradaţi profesionişti din Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne vor putea beneficia de modificarea legislativă prin care se prevede creşterea limitei maxime până la care aceştia pot fi menţinuţi în activitate, respectiv de la 50 până la 55 ani.

Proiectul de lege a fost iniţiat de viceprim–ministrul Gabriel Oprea şi a fost deja adoptat de Camera Deputaţilor, Senatul fiind camera decizională.

În prezent, legea stabileşte ca soldaţii şi gradaţii profesionişti să fie menţinuţi în activitate până la maxim 50 de ani, iar la finalizarea contractului de muncă aceştia rămân, practic, fără ocupaţie şi în situaţia dificilă de a-şi găsi un loc de muncă.

Potrivit Ministerului de Interne, „prin mărirea vârstei până la care pot fi menţinuţi în activitate soldaţii şi gradaţii profesionişti, instituţiile din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională beneficiază de experienţa acumulată de aceşti angajaţi de multe ori dobândită în repetate misiuni externe”. 

Mai mult, reprezentanţii ministerului spun că noul proiect de lege ar putea reprezenta un factor motivant pentru atragerea de noi militari profesionişti.

Conform expunerii de motive a proiectului, noile propuneri urmăresc modelul armatei americane, având în vedere statutul României de ţară membră a NATO şi necesitatea adaptării şi compatibilizării forţelor armate.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Soldaţii şi gradaţii profesionişti vor fi menţinuţi în activitate până la 55 de ani. Propunerea legislativă, aprobată tacit

Deputaţii au adoptat tacit, miercuri, propunerea legislativă care prevede majorarea de la 50 la 55 de ani a limitei maxime de vârstă până la care soldaţii şi gradaţii profesionişti să fie menţinuţi în activitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite