Sofert Bacău, ameninţat cu debranşarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sofert Bacău, combinatul care produce îngrăşăminte şi alte substanţe chimice, ar putea fi debranşat de furnizorul de energie electrică, E-ON Moldova, din cauza datoriilor istorice.

Sofert Bacău, combinatul care produce îngrăşăminte şi alte substanţe chimice, ar putea fi debranşat de furnizorul de energie electrică, E-ON Moldova, din cauza datoriilor istorice. "Aşteptăm până luni şi, dacă nu se achită datoria, îI deconectăm de la reţea. Au datorii foarte mari, însă nu le putem face publice, deoarece aceasta este politica firmei, din respect pentru clienţi", a declarat Lucian Luca, purtătorul de cuvânt al furnizorului.
De cealaltă parte, reprezentanţii Sofert au avertizat că, fără energie electrică, nu mai poate fi răcit tancul de amoniac şi oraşul ar putea fi supus unei poluări masive. Lucru care, până la urmă, nu ar constitui o mare noutate pentru băcăuani, deoarece locuitorii oraşului sunt obişnuiţi ca în dese rânduri să respire amoniac şi alte substanţe urât mirositoare pe care combinatul le eliberează în aer, mai ales dimineaţa, atunci când ceaţa favorizează asemenea acţiuni.
Interese economice
Avertismentele transmise de conducerea Sofert nu au impresionat furnizorul de energie, care susţine că la mijloc sunt interese economice. ?Responsabilitatea pentru poluare sau alte acţiuni revine numai managementului combinatului. Ei încearcă să scoată în faţă problema poluării, dar ştim că, la întreruperea furnizării energiei, de suferit vor avea şi cei care au spaţii închiriate în incinta Sofert. Ei nici măcar nu au contracte cu noi, pentru noi nu există, aşa că celor de la Sofert nu le convine acest lucru?, a mai declarat purtătorul de cuvânt de la E-ON. Problema va fi clarificată în cursul zilei de luni, când expiră somaţia de plată trimisă de E.ON la Amurco, firma care a preluat combinatul chimic Sofert.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite