Soarele dinaintea furtunii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mergem înainte însă, tot înainte, cu Dumnezeu înainte! Care poate! Fiecare cu dumnezeul lui. Unii la casierie, cum am văzut un ales de aur că a făcut, de unde a ridicat un purcoi de bani, munciţi rău, din care 90% s-a lăudat că-i dă cui are nevoie. Bă, care ai, bă, nevoie de banii de aur? Alţi români, cu grijă mare pentru aleşii neamului şi sacul fără fund al bugetului de stat, merg la cozi!

De câţiva ani, temperaturile neobişnuit de ridicate pentru România şi soarele fără dinţi din ianuarie, au început să fie aproape o normalitate climatică. Zăpezile de altădată, gerurile, viscolele, troienii, gheaţa şi frigul Bobotezei par a fi la ani lumină distanţă în urmă. Acum, Boboteaza lui Gerar din 2022 este reflectată de un soare extrem de prietenos, cu temperaturi ce urcă la 14-15 grade Celsius, chiar mai sus. Au înviat muştele parcă nu au murit deloc iarna aceasta, colcăie viruşii şi microbii în voie, albinele ies bezmetice din stupi, iar animalele sălbatice au comportamente hibernale anormale, nefireşti pentru această perioadă a anului. Exemplul cel mai elocvent este cel al urşilor, care nu mai hibernează de mult în bârlog, ci umblă zănateci printre oameni, căutându-şi hrană. 

Multe plante sunt păcălite de vreme, tentate să intre în vegetaţie şi să înmugurească prematur, nu la vremea lor, ceea ce ar putea duce la pierderea a rodului pentru vară. Florile, ghioceii sunt păcăliţi de soarele strălucitor şi scot îndrăzneţ capul afară, dar nu de sub zăpadă, ci de sub pământ.

Mulţi români sunt şi ei păcăliţi nu doar de vreme şi vremuri, ci batjocoriţi, înşelaţi, exploataţi de semeni de-ai lor, din fruntea bucatelor ţării.

Anomaliile iernii transformată în primăvară nu sunt deloc benefice pentru natură şi nici pentru oameni, cu toate că aparenţele de moment par să-i ajute mai mult pe românii care se bucură de soare, de temperaturile înşelătoare şi de aparent nesfârşitele sărbători creştine..

Tabloul de Gerar dezgheţat este completat de oamenii îmbrăcaţi primăvăratec, cu măşti de protecţie pe faţă, dovadă că pandemia este încă prezentă printre noi, lua-o-ar boala să o ia! Puterea soarelui şi sărbătorile de iarnă au venit să-i încălzească pe românii lipsiţi de căldură în casele lor şi să-i facă să uite momentan de necazurile şi sărăcia lor. Dar acest început de an blând nu înseamnă că vom avea şi un an bun de aici înainte. Pentru majoritatea românilor, după soarele strălucitor, vor fi ultimele zile de bucurie, de toleranţă, de sărbătoare dinaintea furtunii care se va abate asupra României de aici înainte.

Multora le va îngheţa sângele în vene şi le va sta inima când se vor confrunta cu adevărata realitate dată de scumpirea vieţii, de facturile uluitoare, de consecinţele politicilor guvernamentale dezastruoase, de viitorul sumbru ce nu se va lăsa aşteptat, la fel cum nici frigul, gerul şi lipsurile nu se vor lăsa păcălite de acest soare înşelător de ianuarie. Pentru mulţi dintre credincioşii pe care-i vedem îmbulzindu-se şi bucurându-se la la moaşte, la aghiasmă, la biserici, cu Dumnezeu înainte, ca şi pentru alţi cetăţeni ai României, vor veni neîntârziat zile de mare cumpănă. Zile grele peste care nu vor putea trece toţi cu bine, iar iernile ultimilor ani au dovedit acest lucru. 

Şi anii trecuţi viaţa amărăştenilor a fost scumpă, dar ca anul acesta parcă nu a fost niciodată o scumpire atât de mare, atât de bruscă, la toate alimentele de bază, utilităţile şi serviciile de care beneficiază sau nu românii, dar pe care vor fi obligaţi să le plătească pentru a supravieţui. Primăvara iernii se termină de îndată şi va fi înlocuită fără preget de o iarnă sumbră în viaţa românilor, o iarnă ce va avea consecinţe grave în toate domeniile de activitate şi care nu se ştie cât va ţine. La fel ca pandemia Covid 19, când zici că ai trecut cu bine de necaz şi de ultimul val atunci vine anunţat un alt val mai mare, mai puternic, mai nimicitor!

Acum, după soare, vine un tsunami devastator peste România şi nu se ştie câţi dintre noi vor reuşi să se ridice în valurile vieţii. Parcă-ţi vine să mori, nu să trăieşti! 

Mergem înainte însă, tot înainte, cu Dumnezeu înainte! Care poate! Fiecare cu dumnezeul lui.

Unii la casierie, cum am văzut un ales de aur că a făcut, de unde a ridicat un purcoi de bani, munciţi rău, din care 90% s-a lăudat că-i dă cui are nevoie. Bă, care ai, bă, nevoie de banii de aur?

Alţi români, cu grijă pentru aleşii neamului şi sacul fără fund al bugetului de stat, merg la cozi!

Unde? În primul rând, la taxe şi impozite, la parcări, la foncire şi la toate cele care se mai cer plătite! Unii dintre noi sunt aşa de buni cetăţeni că renunţă la alimente, la hrană, la medicamente, chiar şi la viaţa lor şi pun pe primul loc plata dărilor la stat. Să fie bine, să nu fie rău, să aibă statul bani în vremuri de restrişte, la anul şi la mulţi ani!

Apropo, pentru pensionarii cu pensii de mizerie, nici nu au primit atât de promisa a treia pensie, invenţie doar pentru ianuarie 2022, prin grija marelui partid roşu social-democrat, că deja au rămas şi fără ultimii bănuţi, după ce s-au grăbit să-şi plătească obligaţiile către stat!

Să aibă guvernanţii puşculiţa plină! am văzut deja, că nu mai are statul bani nici de bursele elevilor, dar pentru alte lucruri mai importante. 

Să aibă hoţii ce fura!

Să trăiţi bine!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite