Sorin Ovidiu Vîntu, din închisoare: Domnule Dragnea, retrageţi Ordonanţele. Riscaţi să vă pierdeţi libertatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Vîntu îi transmite lui Liviu Dragnea din închisoare să retragă Ordonanţele. FOTO Eduard Enea
Sorin Ovidiu Vîntu îi transmite lui Liviu Dragnea din închisoare să retragă Ordonanţele. FOTO Eduard Enea

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu îi transmite din închisoare liderului PSD, Liviu Dragnea, să retragă ordonanţele de modificare a Codurilor Penale pentru că altfel riscă să-şi piardă respectul multor români, dar şi libertatea. Mesajul a fost postat pe pagina de Facebook a afaceristului condamnat pentru corupţie.

Mesajul lui Sorin Ovidiu Vîntu: 

„Nu suport femeile urâte, nu suport bărbaţii proşti, urăsc să fiu manipulat, dar cel mai mult urăsc încercarea cuiva de a-mi controla viaţa sau de a-mi spune cine sunt. Toate deciziile pe care le-am luat în viaţă, bune sau tâmpite, le-am luat după cum am avut EU chef, fără a-mi păsa vreodată de opiniile cuiva.

În schimb, am acceptat fără rezervă autoritatea statului, dorindu-mi să fiu locatarul şi acţionarul în acelaşi timp al unui stat puternic. Din acest motiv, în loc să plec în exil, am acceptat toate sentinţele pe care le-am considerat profund nedrepte şi mi-am petrecut majoritatea ultimilor 7 ani prin puşcării. Statul puternic în care eu cred înseamnă totalitatea legilor penale, civile sau comerciale acceptate de către toţi locuitorii şi acţionarii lui. 

De aceea, domnule Dragnea, singurul lucru pe care îl puteţi face este acela de a retrage ordonanţele faţă de care o parte însemnată a acţionarilor acestui stat au o atitudine de respingere fermă.

Revenirea clasei politice la respectarea cetăţenilor statului pe care vremelnic îi conduc este un act de normalitate şi înţelepciune, nu un act de laşitate. Riscaţi astfel ca, din pricina unor ordonanţe dubioase şi a unei caricaturi de lege a graţierii care nu rezolvă nimic, să vă pierdeţi nu doar respectul multora dintre noi, ci şi libertatea.

România are nevoie de o nouă filozofie penală, de o nouă abordare faţă de cei care au greşit în raport cu concetăţenii lor, dar asta trebuie făcută calm, în timp şi cu acordul tuturor.

Înlocuiţi, domnule Dragnea, şmenul cu o abordare cinstită şi profesională a problemelor din zona justiţiei”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite