Site-ul adevarul.ro, invadat de o mică armată în slujba lui Dan Voiculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi internauţi abonaţi la site-ul adevarul.ro par a avea o pasiune comună: viaţa şi activitatea lui Dan Voiculescu. Aceştia nu citesc nimic altceva decât articolele care au legătură cu preşedintele fondator al Partidului Conservator, arată o analiză a activităţii publice a acestora pe site-ul adevărul.ro.

Site-ul adevarul.ro permite cititorilor săi să comenteze articolele, dar există şi opţiunea de a vizualiza întreaga activitate a utilizatorilor: ce articole au citit, ce articole au comentat, ce articole le-au plăcut şi le-au marcat cu opţiunea „like”. Nu este nevoie decât de înregistrarea pe site cu o adresă de e-mail validă sau cu contul personal de Facebook. Contul de pe site-ul adevarul.ro devine public şi pentru ceilalţi utilizatori ai site-ului, iar activitatea userilor este vizibilă cu un singur click pe numele acestora. Sigur, fiecare utilizator are şi opţiunea de a-şi ţine contul în domeniul privat, printr-o simplă setare, şi atunci nimeni altcineva nu poate afla ce articole a citit sau a comentat posesorul contului.

Cel puţin cinci conturi de cititor pe adevarul.ro au un comportament straniu. Utilizatorii pseudonimelor „Evita Evita”, „Eva Osten”, „Iulia Badescu”, „Mihai Flavius”, „Dot Deea” nu citesc nimic altceva decât  articolele care au drept subiect pe Dan Voiculescu, trustul de presă pe care l-a fondat sau cele legate de Partidul Conservator, fondat tot de Dan Voiculescu.

Astfel, dacă la fiecare dintre ei accesăm linkul „Activitatea”, putem observa că toţi au citit exclusiv articolele care vizau procesul lui Dan Voiculescu, arestarea judecătorului Stan Mustaţă (arestat pentru corupţie şi care judeca până de curând dosarul lui Dan Voiculescu), activitatea Partidului Conservator şi a membrilor acestuia, articolele despre posturile de televiziune Antena1 şi Antena3, controlate de acelaşi Dan Voiculescu, precum şi articolele ce privesc dosarul Loteria II, unde George Copos este judecat alături de fiica lui Dan Voiculescu. Nu citesc nimic despre alte scandaluri din justiţie, nimic din politică dacă nu implică Partidul Conservator, nimic din sport, tech sau life&style sau orice altă rubrică a site-ului adevarul.ro.

Cât priveşte comentariile pe care le postează, se poate observa că ei au exclusiv aprecieri favorabile la adresa lui Dan Voiculescu şi a anturajului său - dar lipsite de argumente, ci simple sentinţe retorice. Comentariile persoanelor din spatele acestor conturi au un şablon de la care nu se abat niciodată: „Nu sunt probe împotriva lui Voiculescu“, „Dosarul este politic, construit la ordinul lui Băsescu“, „Dan Voiculescu este nevinovat“ etc.

image
image
flavius mihai
image
evita evita
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite