Site nou pentru Inspectoratul General pentru Imigrări cu informaţii în trei limbi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) a lansat o nouă versiune a site-ului de internet. Platforma oferă o interfaţă prietenoasă, o arhitectură simplă şi modernă, ce permite utilizatorilor accesarea şi navigarea cu uşurinţă către conţinutul informativ.

Potrivit IGI, noua versiune a site-ului are drept scop creşterea transparenţei instituţionale, informarea corectă şi oportună a publicului cu privire la rolul, activităţile şi misiunile instituţiei.

Totodată, a fost dezvoltată şi o versiune optimizată pentru telefoane mobile şi tablete care permite accesul facil la informaţiile de interes, dar şi la portalul de depunere online a documentelor şi aplicaţia europeană de calcul a duratei de şedere pe teriroriul României a cetăţenilor străini. 

„Secţiunile informative ale site-ului sunt construite astfel încât, la un click distanţă, toate persoanele interesate, cetăţeni români sau străini, să beneficieze de un acces facil şi rapid la informaţii, atât în limba română cât şi în engleză şi franceză“, precizează IGI.

De asemenea, site-ul are un caracter interactiv şi permite utilizarea formularelor on-line pentru accesul la informaţiile de interes public, precum şi pentru transmiterea unor petiţii sau dovezi de achitare a amenzilor aplicate de către poliţiştii de imigrări.

Site-ul asigură legăturile necesare către canalele de comunicare de tip Social Media, dar şi către instituţii publice, organizaţii internaţionale şi neguvernamentale cu atribuţii în domeniile migraţie, azil şi integrarea străinilor în România.

Noua platformă on-line a fost dezvoltată în cadrul proiectului „Eficientizarea serviciilor publice oferite de către IGI prin crearea site-ului public", finanţat prin Programul Naţional aferent Fondului pentru Azil, Migraţie şi Integrare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite