Sistemul de bruiaj al telefoanelor mobile în închisori va fi implementat din 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) va implementa, începând de la anul, un sistem de bruiaj care ar urma să împiedice folosirea telefoanelor mobile de către cei aflaţi în închisori.

Cel mai important aspect al acestei măsuri ar fi acela că deţinuţii nu vor mai putea coordona reţele infracţionale din spatele gratiilor folosind telefoanele mobile şi nici nu vor mai putea pune în practică escrocherii precum “metoda accidentul”.

Sistemul de bruiaj al telefoanelor mobile în închisori va fi implentat din 2015, iar anul acesta reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) ar urma să aleagă aparatura şi serviciile, a anunţat directorul ANP, Claudiu Bejan, în cadrul şedinţei de bilanţ pentru anul 2013.

“Acum suntem în faza de finalizare a fişei tehnice pentru achiziţionarea serviciilor de consultanţă şi sperăm ca până la sfârşitul anului să avem o propunere clară de servicii şi de aparatură care să conducă la eradicarea fenomenului introducerii telefoanelor mobile în mediul penitenciar. Trebuie să ştim ce cumpărăm, pentru că, până acum, în România, nu s-a mai achiziţionat aşa ceva şi trebuie să alegem foarte bine", a afirmat directorul ANP.

Claudiu Bejan a mai declarat că, odată cu introducerea sistemului de bruiaj al semnalului GSM, se va limita atât numărul de celulare din închisori, cât şi numărul actelor de corupţie comise de angajaţii ANP. "Sper ca prin implementarea legii destinate blocării şi întreruperii semnalului de telefonie mobilă în închisori, să reducem aproape de zero acest fenomen", a declarat comisarul şef Bejan.

La jumătatea lunii octombrie a anului trecut, Guvernul a adoptat un proiect de lege propus de Ministerul Justiţiei pentru combaterea "ameninţărilor la adresa ordinii şi siguranţei publice generate de folosirea neautorizată în penitenciare de către deţinuţi a dispozitivelor de comunicare la distanţă".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite