Sirianul Omar Hayssam, scos din arest şi dus la DNA pentru noi audieri în dosarul „IPRS Băneasa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omar Hayssam a fost dus, vineri dimineaţa, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat în dosarul privind privatizarea „IPRS Băneasa”.

Sirianul a fost dus la DNA de la Penitenciarul Mărgineni, acolo unde este închis pentru a executa pedeapsa de 23 de ani de închisoare primită după contopirea sentinţelor primite în dosarele „Volvo”, „Foresta Nehoiu" şi cel al răpirii celor trei jurnalişti.

Hayssam va fi audiat în dosarul în care se fac cercetări în legătură cu faptul că, în cadrul procedurii de privatizare a acestui agent economic, au fost depuse mai multe înscrisuri false referitoare la experienţa şi capacitatea financiară a unei firme (reprezentată de Omar Hayssam), acte necesare pentru a participa la privatizarea IPRS Băneasa.

Până în prezent, sirianul  a fost condamnat de instanţele din România în mai multe dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor români în Irak în aprilie –mai 2005, 16 ani de închisoare în dosarul "Volvo Truck", 3 ani de închisoare în dosarul "Foresta Nehoiu", 2 ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

În noiembrie 2015, sirianul Omar Hayssam a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 23 de ani şi patru luni închisoare în dosarul "Manhattan", în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea unor infracţiuni economice. 

În 2006 a fugit din România, fiind adus înapoi în ţară în anul 2013.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite