Singurul pacient care a supravieţuit incendiului de la Spitalul din Piatra Neamţ a ieşit din terapie intensivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine:ISU Neamţ
Imagine:ISU Neamţ

Singurul supravieţuitor al tragediei de la ATI Piatra Neamţ a ieşit, duminică, de la Terapie Intensivă, unde era internat pentru tratament COVID-19, transmite Mediafax. Acesta a fost internat la secţia exterioară Leţcani, din Iaşi.

Pacientul-supravieţuitor este, în prezent, internat într-o secţie de bolnavi confirmaţi cu COVID-19, se simte mai bine şi este în continuare sub supraveghere medicală, potrivit sursei citate.

Şase pacienţi aflaţi într-un salon alăturat celui unde a avut loc incendiul de la ATI Piatra Neamţ au fost transferaţi la Spitalul de la Leţcani, ei având COVID. Cinci dintre ei au murit.

Ultimul deces a fost raportat pe data de 25 noiembrie, când un pacient de 68 de ani care se afla în Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ în momentul izbucnirii incendiului din 14 noiembrie a murit la spitalul mobil de la Leţcani, judeţul Iaşi, unde fusese transferat. 

Pe data de 24 noiembrie, prima plângere penală formulată de rudele unui pacient mort în incendiul din Secţia ATI a Spitalului din Piatra Neamţ a fost depusă la Parchetul General. Mama şi fiul pacientului Ion Toma consideră că unitatea medicală este primul responsabil pentru tragedie şi cer, prin avocat, daune de 1 milion de euro.

Între timp, medicii au făcut public un mesaj de sprijin pentru colega al cărui soţ a fost grav rănit în incendiul de pe 14 noiembrie. Starea acestuia s-a ameliorat, dar este în continuare gravă.

Mesaj al medicilor pentru doctorul-erou

Pe site-ul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ, chiar pe prima pagină, a fost postat un mesaj adresat doctoriţei Alina Denciu, cea care trece acum prin momente teribile după tragedia de la unitatea sanitară, din 14 noiembrie 2020, în urma căreia soţul ei, Cătălin, a suferit grave arsuri în timp ce încerca să-şi scoată pacienţii din flăcări.

Autorii mesajului sunt colegii medicului-erou, de la Secţia Obstetrică - Ginecologie de la cel mai mare spital din judeţ, care au ţinut să arate că sunt solidari cu ea la greaua încercare pe care i-a sortit-o hazardul, nutrind speranţe că starea de sănătate a soţului se va îmbunătăţi şi că, într-un viitor cât mai apropiat, ceea ce s-a petrecut să fie dat uitării.

Medicul anestezist Cătălin Denciu, care are 48 de ani, a fost transportat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, pentru a-i fi tratate arsurile foarte grave suferite pe aproximativ 75% din suprafaţa corpului, în timp ce încerca să salveze din flăcări pacienţii.

Direcţia de Sănătate Publică Neamţ a anunţat, imediat după tragedie, că pentru mărirea capacităţii secţiei ATI de la SJU Neamţ pentru pacienţii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcţionale de la etajul 2, prin construirea unui perete. Pentru aceste modificări, spitalul nu a solicitat avizul DSP. Reconfigurarea secţiei A.T.I. şi mutarea pacienţilor covid pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite