Sindicatele din Sănătate au strâns peste 50.000 de semnături pentru declanşarea grevei generale pe 11 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos Octav Ganea

Sanitas a anunţat, vineri, că a strâns peste 50.000 de semnături, adică numărul necesar pentru  a declanşa greva generală pe 11 mai. Sindicatele din sănătate vor intra în grevă de avertisment în data de 7 mai, urmând ca pe 11 mai să organizeze o grevă generală.

În şedinţa Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas care a avut loc vineri s-a discutat despre rezultatele dialogului purtat în ultima săptămână cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi au fost analizate listele de semnături pentru grevă. Sindicaliştii Sanitas anunţă că au fost strânse peste 50.000 de semnături, îndeplinind astfel condiţiile pentru declanşarea grevei în sistemul de sănătate şi asistenţă social, scrie Hotnews.

Calendarul protestelor va fi menţinut, spune Sanitas, angajaţii din sănătate urmând să intre în grevă de avertisment luni, 7 mai, de la ora 9.00 până la ora 11.00, şi în grevă generală în 11 mai.

Manifestaţiile sunt o formă de protest faţă de haosul din sănătate, unde unele venituri au scăzut cu până la 1.100 de lei în urma aplicării salarăzării unitare, susţin sindicatele din sanatate.

Federaţia Sanitas a organizat pe 26 aprilie un miting de amploare în Piaţa Victoriei la care au participat 10.000 de cadre medicale din întreaga ţară. Acestea au protestat faţă de scăderea veniturilor din sistemul de sănătate, afectat fiind în special personalul auxiliar, care a primit chiar şi cu 1.000 de lei mai puţin faţă de leafa din februarie 2018.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite