Sindicatele ameninţă cu proteste zilnice în faţa Ministerului Muncii dacă Legea dialogului social nu va fi modificată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa” ameninţă cu proteste zilnice în faţa Ministerului Muncii începând de marţi, 20 octombrie, dacă Legea dialogului social nu va fi modificată. Sindicaliştii susţin că, în ciuda solicitărilor pe care le-au făcut, guvernanţii nu au adus nicio modificare actului normativ.

„Această lege, care a blocat negocierile colective şi a făcut aproape imposibilă reprezentarea salariaţilor de către sindicate, a fost adoptată în 2011 prin asumarea răspunderii, fără nicio dezbatere publică sau consens între partenerii sociali”, arată CNS „Cartel Alfa”.

Potrivit sindicatului, deşi Guvernul a promis şi a semnat un acord prin care s-a angajat că va aduce legislaţia la situaţia iniţială, corectând prevederile care prejudiciază salariaţii, acum pretinde consensul părţilor ca şi condiţie prealabilă modificării: toate sindicatele şi toate patronatele, autohtone sau multinaţionale.

„Este de fapt o strategie tipică de a întârzia la infinit nişte modificări pe care realitatea relaţiilor de muncă şi situaţia disperată a lucrătorilor români le reclamă ca extrem de urgente”, mai susţin sindicaliştii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite