Sindicaliştii din silvicultură protestează în faţa Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi cer susţinerea împăduririlor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Pixabay
Foto Pixabay

Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva (FSSS) organizează miercuri un protest în faţa Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), potrivit unui comunicat remis de organizaţia sindicală.

Sindicaliştii doresc, printre altele, acordarea alocaţiilor locale pentru susţinerea administrării fondului forestier proprietate publică a statului, administrarea ariilor naturale protejate, creşterea şi ameliorarea cailor de rasă, susţinerea activităţilor de împăduriri, precum şi menţinerea locurilor de muncă la Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva.

FSS mai solicită sprijinul ministerului pentru dotarea cât mai urgentă a personalului silvic cu atribuţii de pază a fondului forestier cu armament de serviciu, cu uniformă de serviciu, cu mijloace de apărare, de intervenţie şi de deplasare, conform prevederilor Statutului personalului silvic şi ale Codului Silvic.

De asemenea, Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva solicită intervenţia MMAP pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 234/2019 de modificare şi completare a Statutului personalului silvic, act normativ care a creat baza legală necesară pentru redarea demnităţii profesiei de silvicultor, pentru asigurarea unor condiţii decente de muncă şi de salarizare a personalului silvic, conform Agerpres.

Sivicultorii mai doresc de la Ministerul Mediului şi adaptarea sistemului de urmărire a materialului lemnos SUMAL la necesităţile reale ale sectorului silvic din România, pentru a se evita blocajele din activitatea administratorilor de păduri şi a operatorilor economici. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite