Sindicaliştii din Poliţie, mesaj către Tudose: „Nu putem continua să acoperim mizeria din Ministerul de Interne“

Sindicaliştii din Poliţie, mesaj către Tudose: „Nu putem continua să acoperim mizeria din Ministerul de Interne“

FOTO Adevărul

Sindicaliştii din Poliţie fac apel la premierul Mihai Tudose să pună capăt jocurilor politice şi anchetei care-l vizează pe poliţistul pedofil, dorind ca vinovaţii să fie traşi la răspundere, iar conflictul izbucnit în Ministerul de Interne să fie stins.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, a declarat la Digi 24 că prim-ministrul ar trebui să înţeleagă faptul că Poliţia Română trebuie restructurată şi să fie scoase de sub preş carenţele din sistem. 
 
„Nu putem continua să acoperim mizeria din Ministerul de Interne. Suferim toţi, inclusiv poliţiştii“, a declarat liderul SNAP la Digi 24.
 
„Domnul Mihai Tudose, prim-ministrul României, să pună capăt jocurilor politice care se fac  acum, la vedere, pe spatele unei crize fără precedent cu care se confruntă meseria de poliţist. Poliţia Română nu este la cheremul nimănui. Dacă politicul nu este capabil, lăsaţi poliţiştii competenţi şi onesti să-şi aleagă conducătorii. Vrem o decizie cât mai curând posibil, să avem o conducere cu care sa reclădim autoritatea Poliţiei Române. Noi nu mai aşteptăm”, anunţă Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie, într-un comunicat de presă.
 
Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a anunţat joi seară că a trimis Corpul de control al ministrului la IGPR pentru verificări în legătură cu respectarea procedurilor în cazul incidentului în care poliţistul Eugen Stan a fost implicat în 2016, ea susţinând că şeful IGPR a ştiut despre implicarea acestuia în incident. Ea a prezentat şi o cronologie a faptelor de la momentul anunţului său în legătură cu propunerea de înlocuire a lui Bogdan Despescu cu Cătălin Ioniţă la conducerea IGPR, prezentând un document în care Ioniţă îi dădea acceptul pentru ocuparea funcţiei. În ceea ce priveşte demisia sa, ea a afirmat că miniştrii sunt validaţi în coaliţie, unde li se şi aprobă retragerea.
 
Premierul Mihai Tudose a reacţionat pe Facebook, unde a postat un mesaj pe Facebook în care demontează afirmaţiile ministrului Carmen Dan în legătură cu chestorul Cătălin Ioniţă şi răzgândirea acestuia în ceea ce priveşte preluarea funcţiei de şef al Poliţiei Române. În condiţiile în care miercuri dimineaţă Ioniţă i-a spus deja ministrului de Interne că nu doreşte funcţia, premierul se întreabă cum ar fi putut să-l influenţeze anunţul său că nu acceptă propunerea, făcut la ora 13.30, în şedinţa de Guvern.
 
Ministrul Carmen Dan a anunţat, marţi, că a transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române Bogdan Despescu, care va fi înlocuit de Cătălin Ioniţă ca interimar, ea spunând că este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate.
 
A doua zi, miercuri, premierul s-a întâlnit cu şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, după care a anunţat că a înţeles că nominalizarea pentru înlocuirea acestui a fost retrasă, astfel că i-a cerut ca într-o săptămână să îi prezinte un raport cu măsurile luate urmare a cazului agentului de Poliţie care a agresat sexual doi minori într-un lift. Miercuri seară, Mihai Tudose a declarat, la Antena 3, că nu mai doreşte să mai lucreze cu ministrul de Interne Carmen Dan pentru că l-a ”minţit” şi că, dacă îşi va prezenta demisia o va accepta. ”Dacă va fi lăsată, va demisiona”, a precizat Tudose.
citeste totul despre: