Sindicaliştii din penitenciare depun plângeri penale împotriva senatorilor Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu

Sindicaliştii din penitenciare depun plângeri penale împotriva senatorilor Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu

Sindicaliştii vor depune în această săptămână plângeri penale FOTO Adevărul

Sindicaliştii din penitenciare anunţă că vor depune plângeri penale împotriva senatorilor Şerban Nicolae şi Brăiloiu. Acuzaţiile: comportamentul abuziv şi injurios al social-democraţilor, cu prilejul discutării proiectului de stat al poliţiştilor din penitenciare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„FSANP va depune în cursul acestei săptămâni plângeri penale împotriva senatorilor care se fac vinovaţi de infracţiuni de abuz în serviciu şi limitarea exercitării mandatului de reprezentare sindicală, şi ia in calcul acţiuni civile pentru insultele adresate de către aceştia în timpul şedinţei Comisie pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din 20 noiembrie 2019”, se arată într-un comunicat de presă al sindicaliştilor. 
 
Potrivit acestora, cu doar o zi înainte de termenul de adoptare tacită şi după ce preşedinţii comisiilor au schimbat sala de şedinţe pentru a fi evitată presa care aştepta declaraţii pe o altă temă, „o parte dintre senatorii social-democraţi, prin preşedintele de şedinţă, au decis eliminarea din sală a reprezentantului angajaţilor din penitenciare, iar ca reacţie la obiecţiile acestuia au proferat ameninţări şi injurii care se pot demonstra uşor cu înregistrările de şedinţă”.
 
Sindicaliştii reamintesc că, în calitate de coautori ai amendamentelor la „un proiect de act normativ extrem de slab dar bine susţinut politic şi care-a fost promovat la fel de netransparent de către ministrul Tudorel Toader”, reprezentanţii sindicaliştilor din penitenciare au fost invitaţi şi au participat la şedinţele amânate succesiv ale comisiilor parlamentare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările