Sindicaliştii Metrorex, după informaţiile dezvăluite de DNA: „Niciodată nu am luat hotărâri care să atingă integritatea fizică a unei persoane sau să încalce legea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Sindicaliştii Metrorex au transmis, luni, că „niciodată în forurile de conducere nu s-au luat hotărâri care să atingă integritatea fizică a unei persoane sau care să încalce legea”. Reacţia vine după publicarea rechizitoriului din dosarul fostului lider Ioan Rădoi, în care s-a făcut referire la contractarea unor „racheţi” care să înfrângă opoziţia fostului ministru al Transporturilor Cătălin Drulă şi a directorului Ştefan Paraschiv.

„Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM) din Metrorex se delimitează total faţă de astfel de fapte reprobabile. Niciodată în forurile de conducere ale USLM nu s-au luat hotărâri care să atingă integritatea fizică a unei persoane sau care să încalce legea”, au transmis, luni, sindicaliştii Metrorex, ca reacţie la publicarea rechizitoriului din dosarul fostului lider Ioan Rădoi.  

Sindicalişti susţin că sunt adepţii dialogului şi consideră că doar aceasta este soluţia de a găsi cele mai bune rezolvări pentru problemele existente la nivel de Metrorex. „USLM are încredere în justiţie”, au mai transmis sindicaliştii.  

Sindicaliştii de la metrou, condusi de Ion Rădoi, au discutat anul trecut, pe un grup de WhatsApp, mai multe strategii, în contextul disputei dintre liderul sindical şi Cătălin Drulă, ministru al Transporturilor, pe lângă varianta declanşării unor proteste care să pară spontane, unul dintre ei invocând şi varianta apelării la serviciile unor racheţi.

„Punem preț pe două capete: Drulă și directorul (Ştefan Paraschiv, director Metrorex - n.r.). Şi-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace. Păi, altfel, nu se mai poate. Ajungem la disperare”, a spus acesta, conform rechizitoriul din dosarul penal în care Ion Rădoi este trimis în judecată pentru şantaj.

Acelaşi sindicalist mai propunea ca fiecare angajat de la metroul bucureştean să doneze câte 1.000 de lei, astfel încât să se strângă suma de 1 milion de euro pentru plata racheţilor, arată rechizitoriul obţinut de News.ro. 

Vezi şi: Interceptări din dosarul lui Rădoi: Cum voia să pună racheţii pe Drulă. Negocieri cu Piedone şi Negoiţă şi intervenţii la Orban. Fiul lui căpuşa firma sindicatului

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite