Sindicaliştii din administraţiile locale din ţară, în grevă de avertisment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă foto Adevărul
Arhivă foto Adevărul

Sindicaliştii din mai multe administraţii locale din ţară s-au află marţi, între orele 8,30 şi 10,30, în grevă de avertisment, nemulţumiţi de scăderea salariilor şi disponibilizările de personal.

Dacă în unele administraţii fiscale şi primării din ţară nu s-a lucrat în acest interval de timp, în altele funcţionarii s-au solidarizează cu protestatarii, dar nu au încetat lucrul.

Salariaţii Primăriei sectorului 2 nu au ales, marţi, să fie în grevă de avertisment, ci au decis să lucreze cu publicul în intervalul orar 8,30-10,30, la solicitarea primarului Neculai Onţanu.

Edilul sectorului 2 a declarat pentru Agerpres că a sugerat tuturor angajaţilor săi să respecte programul de lucru pentru a fi la dispoziţia cetăţenilor şi a le rezolva problemele. 'Direcţia de Impozite şi Taxe Locale - sector 2 a decis să nu intre în grevă şi să fie la dispoziţia cetăţenilor', a spus, la rândul său, directorul general Cristian Duţu.

Preşedintele executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), Romel Neagu, a arătat în acest context că greva de avertisment la nivelul administraţiei locale din Bucureşti a avut loc în cadrul Primăriilor sectoarelor 1 (Direcţia de Impozite şi Taxe Locale), 3 (Direcţia de Taxe Locale şi Evidenţa Populaţiei), 4 (Direcţia de Impozite şi Taxe Locale, Poliţia comunitară).

"La nivelul Primăriei Capitalei au intrat în grevă, marţi, doar angajaţii din sediul central al instituţiei, nu şi instituţiile din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti", a mai spus Neagu.

Acesta a precizat că săptămâna viitoare vor picheta Ministerul Muncii şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, urmând ca pe 12 februarie să intre în grevă generală, dacă nu se va ajunge la un acord cu autorităţile statului.

Funcţionarii publici din FNSA solicită Guvernului adoptarea unor măsuri urgente de creştere a salariilor mici şi sunt nemulţumiţi că nu mai primesc tichete de masă, prime, tichete cadou, ore suplimentare şi alte sporuri pe care le primeau înainte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite