Simona Halep - o victorie cât mapamondul (II)

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu câteva decenii bune în urmă, Ilie Năstase şi Ion Ţiriac au fost la un pas de câştigarea Cupei Davis. Ce clipe înălţătoare am trăit în acei ani, când tenisul românesc a fost pe culmile cele mai înalte!

Ne-a fost dat ca trăirile şi emoţiile tuturor românilor de atunci să fie la fel de mari ca acum, când am fost alături cu întreaga noastră fiinţă de Simona Halep, la finala turneului de la Roland Garros. Aici s-a demonstrat un singur lucru: acelaşi tenis românesc, de data aceasta numai printr-o fată, nu doi bărbaţi care mai de care, a ajuns la un nivel comparabil cu cel din vremurile lui bune.

Câteva concluzii se impun de la sine:

-         Finala nu a fost câştigată, dar câştigul este imens. Simona Halep a intrat în lumea bună, mare, a tenisului mondial. În această arenă uriaşă, împreună cu ea, a intrat şi numele ţării sale. Pentru acest lucru, Simona merită să fie iubită şi respectată de către toţi românii, şi nu numai!

-         Comportamentul pe teren al Simonei a fost al unei mari campioane, atrăgând admiraţia şi simpatia unui public extrem de exigent în materie. A oferit şi câteva probe de virtuozitate, nu mai puţine decât adversara sa, luptând de la egal la egal cu o mare campioană. Pentru acest lucru, Simona merită să fie iubită şi respectată de către toţi românii, şi nu numai!

-         Însăşi adversara ei a a declarat că respectă modul în care Simona i-a opus rezistenţă, apreciind că jocul româncei a fost impresionant. Acest punct de vedere a fost împărtăşit de întreaga presă internaţională de specialitate. Pentru acest lucru, Simona merită iubită şi respectată de către toţi românii, şi numai!

-         În jurul Simonei s-au adunat Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Virginia Ruzici, întreaga suflare a Basarabiei, dar şi români de pretutindeni, alţi mari sportivi, artişti, ziarişti cunoscuţi etc. Tuturor acestora li s-a alăturat un public din străinătate, care, prin prelungite aplauze adresate Simonei, i-a oferit un meritat premiu virtual de popularitate. Pentru acest lucru, Simona merită iubită şi respectată de către toţi românii, şi nu numai!

-         Simona s-a ridicat  până la vârful piramidei tenisului mondial prin forţe proprii. Sintagma „statul român” a fost înlocuită în cazul ei cu „părinţii români”, doi oameni care au demonstrat că se poate trăi şi fără „stat” (care mai înseamnă şi a nu face nimic – s.a.), dar numai în următoarele condiţii: muncă la greu, talent, abnegaţie. Cei doi părinţi s-au contopit, practic, în aceeaşi fiinţă cu fiica lor. Ei fac parte dintr-o Românie ascunsă, tăcută, care duce în spate o altă ţară cu acelaşi nume, coruptă, mincinoasă şi leneşă. Altfel spus, stau una sub alta două Românii: una a modelelor, alta a lichelelor. Pentru acest lucru, Simona merită iubită şi respectată de către toţi românii, şi nu numai!

Cu mai multă bunăvoinţă, ar putea fi identificate primele semne că tenisul românesc va reveni la vremurile de altădată, iar România Simonei nu va sucomba sub greutatea blestematei sale rude. Dimpotrivă!

 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite