Silviu Ionescu, trimis în judecată în cazul accidentului din Singapore

Fostul însărcinat cu afaceri Silviu Ionescu, arestat preventiv în cazul accidentului din Singapore, a fost trimis în judecată de procurorii instanţei supreme. El este acuzat că s-a folosit de imunitatea diplomatică pentru a părăsi Singapore şi că a încercat să influenţeze ancheta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Silviu Ionescu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii, se arată în rechizitoriul prin care procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au deferit justiţiei pe fostul însărcinat cu afaceri, informează Mediafax.

Procurorii îl acuză pe Silviu Ionescu de ucidere din culpă şi de vătămare corporală din culpă având în vedere faptul că acesta "nu a respectat semnificaţia semnelor de culoare roşie întâlnit pe direcţia sa de mers, conducând autoturismul Audi A6 cu numărul de înmatriculare S-3401-CD în dimineaţa zilei de 15.12.2009, nu a oprit şi a pătruns în cele două intersecţii fără să acorde prioritate de trecere victimelor care aveau acest drept, acţiuni care au avut drept consecinţă uciderea unei persoane şi vătămarea corporală gravă a alteia".

Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie, şi fals în declaraţii sunt alte două acuzaţii care i se aduc fostului însărcinat cu afaceri în Singapore.

Ulterior producerii accidentului, acesta a dat o declaraţie în faţa organelor de poliţie ale statului Singapore, necorespunzătoare adevărului, care a avut drept consecinţă în prima fază efectuarea de către autorităţile singaporeze de cercetări cu privire la pretinsul furt al autoturismului, inducându-le în eroare cu privire la adevăratul autor al celor două accidente rutiere.

Potrivit anchetatorilor, după ce a produs cele două accidente şi după ce a abandonat autoturismul de reprezentare în zona industrială a oraşului Singapore, Ionescu "a depus eforturi pentru a înscena furtul autoturismului dar şi pentru a elimina eventualele probe şi circumstanţe care îl incriminau".

Totodată, procurorii îl acuză pe Ionescu de atitudine nesinceră, precizând că, în timpul audierilor "cu privire la momentele esenţiale", acesta a adoptat "o atitudine confuză şi a pus starea de confuzie pe seama unor pierderi dese de memorie dar şi-a adus, în schimb, foarte bine aminte de detalii care să-l îndepărteze de locul şi momentul săvârşirii faptei".

Ministerul Afacerilor Externe s-a constituit parte civilă în procesul penal cu o sumă pe care a comunicat că o va preciza ulterior. Dosarul va fi judecat de instanţa Judecătoriei Sectorului 3.

citeste totul despre: