Sile şi Nuţu Cămătaru, condamnaţi la închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sile şi Nuţu Cămătaru FOTO Adevărul
Sile şi Nuţu Cămătaru FOTO Adevărul

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri ca Vasile Balint şi Ion Balint să fie condamnaţi la închisoare cu executare. Astfel, Nuţu Cămătaru a primit 5 ani şi 5 luni de închisoare cu executare, în timp ce fratele său Sile Cămătaru a primit 7 ani de închisoare cu executare. Decizia instanţei nu este definitivă.

În iulie 2013, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) i-au trimis în judecată pe Sile şi Nuţu Cămătaru, alături de alţi 52 de interlopi printre care şi liderul clanului „Sportivilor”, Radu Roşca.

Grupările infracţionale organizate, cunoscute sub denumirile „Cămătarii” şi „Sportivii”, erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă - şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept. 

Aceştia au fost acuzaţi că, în perioada 2008 - 2012, membrii celor două grupări rivale ar fi provocat în spaţiul public conflicte stradale în care s-ar fi folosit inclusiv arme de foc în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în Capitală. În urma acestor situaţii s-ar fi pus în pericol viaţa mai multor persoane. 

Procurorii DIICOT au documentat şi un alt aspect al activităţii infracţionale a inculpaţilor, aceştia fiind suspectaţi că ar fi săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în material acordării/recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite