Sile Cămătaru, suspectat de crearea unei reţele de prostituţie de lux, dus la audieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, este cercetat, într-un dosar de proxenetism, alături de aproximativ 50 de complici, că ar fi plasat zeci de prostituate în hoteluri de lux din Capitală. Poliţiştii bucureşteni au făcut percheziţii în această dimineaţă, acasă Sile Cămătaru şi la „locotenenţii“ lui, dar şi la mai multe hoteluri de lux şi cazinouri din Bucureşti. Acesta a fost dus de oamenii legii la Poliţia Capitalei pentru a fi audiat.

UPDATE Sile Cămătaru a fost dus la Poliţia Capitalei, pentru a fi audiat.

UPDATE Potrivit DIGI24, Vasile Balint nu a fost încă ridicat de poliţişti. Acesta se află în continuare în locuinţa sa din cartierul Ferentari. A chemat o ambulanţă, iar medicii i-au administrat pastile pentru reglarea tensiunii, după care au plecat. Vasile Balint ar fi refuzat să meargă la spital. 

Trupele speciale ale poliţiei din Capitală au făcut, vineri dimineaţa, mai multe percheziţii acasă la Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, dar şi la hoteluri de lux şi cazinouri din Bucureşti. Sile Cămătaru este suspectat că - în ultimul an, de când a fost eliberat din închisoare - ar fi pus bazele unei reţele de prostituţie de lux, potrivit Digi24. Sile Cămătaru ar fi fost ridicat de poliţişti şi urmează să fie auditat, în acest dosar, alături de alte 50 de persoane.

UPDATE: Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru Mediafax că, în perioada martie - noiembrie, oamenii lui Sile Cămătaru ar fi adus prostituate la hoteluri, dar şi în zona cazinourilor, pentru a atrage jucători. Grupul era implicat şi în fapte de cămătărie în cazinouri, notează Mediafax. Sile Cămătaru era monitorizat de aproximativ o jumătate de an, după ce ofiţerii Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) au obţinut o informaţie cu privire la faptul că acesta, împreună cu 50 de complici, controla aproximativ 40 de prostituate, care erau plasate la hotelurile de lux Marriott şi Howard Johnson din Capitală.

Potrivit surselor citate, o parte dintre aceste fete aveau camere închiriate permanent şi figurau în cataloage de prezentare, ce erau arătate de angajaţi ai hotelurilor clienţilor care se arătau interesaţi de serviciile unei prostituate.

Vasile Balint, cunoscut ca Sile Cămătaru, judecat într-un dosar, alături de alte 53 de persoane, pentru şantaj, cămătărie şi infracţiuni cu violenţă, a fost eliberat, în noiembrie 2013, de la Penitenciarul Rahova, unde se afla în arest din februarie.

Sile Cămătaru, alături de fratele său, Ion Balint, cunoscut ca Nuţu Cămătaru, au fost trimişi în judecată în 25 iulie 2013, împreună cu alţi 52 de membri ai clanurilor „Cămătarii“ şi „Sportivii“, fiind acuzaţi de şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav. Fratele lui Sile Cămătaru. Nuţu Cămătaru a fost eliberat marţi din arest.

„Voi da drumul la nişte afaceri în domeniu construcţiilor“
După ce a fost eliberat, în noiembrie, anul trecut, Sile Cămătaru a declarat că îşi va vedea de treaba lui şi va începe „nişte afaceri” în domeniul construcţiilor, precizând că el se satură „şi cu puţin, şi cu mult“.

„Uşor-uşor, voi da drumul şi eu la nişte afaceri şi-mi voi vedea de treaba mea. Eu mă satur şi cu puţin, şi cu mult. Afacerile le voi face în domeniul construcţiilor, chiar dacă asociaţii mei m-au dat deoparte în aceste nouă luni. Până la urmă, nici copiii sau familia nu mai cred dacă sunt sau nu vinovat, când ţi se aruncă în spate asemenea acuzaţii”, a spus marţi Sile Cămătaru.

„Am făcut puşcărie în puşcărie“

Despre perioada petrecută în închisoare, Sile Cămătaru spunea că „a dus-o foarte rău“: „Am făcut puşcărie în puşcărie. Suntem singurii care am fost păziţi 24 din 24 de mascaţi, fără ca eu sau fratele meu să avem fapte cu violenţă. (...) În închisoare nu am participat la nicio activitate, pentru că penitenciarul nu ne-a dat voie să participăm. Pentru asta, am înaintat şi acte la CEDO vizavi de penitenciar. Le-am făcut plângere pentru tortură psihică“.

Citeşte şi:


Sile Cămătaru a fost eliberat din închisoare: „Am făcut puşcărie în puşcărie şi am sesizat CEDO pentru tortură psihică“
 

Vasile Balint, zis şi Sile Cămătaru, judecat alături de alte 53 de persoane într-un dosar privind fapte de şantaj, cămătărie şi infracţiuni cu violenţă, a fost eliberat marţi dimineaţă din Penitenciarul Rahova. Acesta a precizat marţi că a făcut „puşcărie în puşcărie“, motiv pentru care ar fi făcut o plângere la Comisia Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) pentru „tortură psihică“.

Nuţu Cămătaru a fost eliberat. Va fi judecat în arest la domiciliu

Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, arestat în februarie 2013, într-un dosar de infracţiuni cu violenţă în care sunt implicaţi alţi 53 de membri ai clanurilor Cămătarii şi Sportivii, va fi judecat în arest la domiciliu, a hotărât, marţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), potrivit Mediafax.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite