FOTO Primele imagini de la aducerea în ţară a sicriului cu trupul neînsufleţit al Regelui Cioabă

FOTO Primele imagini de la aducerea în ţară a sicriului cu trupul neînsufleţit al Regelui Cioabă

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Cioabă, adus în ţară cu un avion de linie  FOTO Adevărul

Avionul cu trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă a aterizat marţi seara la ora 20.35  la Bucureşti. De la aeroport, sicriul va fi transportat cu o maşină funerară „direct acasă” la Sibiu.


UPDATE 00.10: Maşina cu trupul lui Cioabă a părăsit capela din Bucureşti şi pleacă spre Sibiu.
 
Pe sicriul alb în care se află Florin Cioabă este pus steagul romilor.
 
UPDATE 22.30Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă a ajuns în capela din Bucureşti.
 
Urmează ca acesta să fie îmbălsămat în această locaţie şi apoi mutat într-un alt sicriu, alb, din mahon, cumpărat de familie.

UPDATE 21.40 Sicriul a părăsit aeroportul însoţit de un alai de maşini.
 
La aeroport au început să se adune cunoscuţii şi rudele lui Florin Cioabă. Printre ei se află Mădălin Voicu, Viorel Motoi (băiatul Mamei Omida) şi Călin Ion - pastorul penticostal, prieten apropiat de-al lui Florin Cioabă.
 
Viorel Motoi a transmis cele mai bune gânduri familiei. „Nu contează din ce familie de ţigani facem parte, important este să ne susţinem. Ei sunt muncitori, cu valoare spirituală, nu au avut nevoie de susţinere financiară. Îi doresc familiei şi, mai ales fiului, să fie tari, să ducă numele mai departe şi să facă mai multe pentru această etnie“.
 
 „Îl cunoşteam de ani de zile. A fost un om de viaţă, matur în ale credinţei“, a spus şi pastorul Călin Ion. A încercat să discute cu regele Cioabă pe când acesta era în Antalya, dar a dat de soţia acestuia, care i-a spus că se odihneşte. „Ne lega o prietenie sinceră. N-am mai apucat să vorbesc cu el“, adaugă Călin Ion.
 
Jurnaliştii au discutat şi cu unchiul regelui Cioabă, care a spus că în presă s-au vehiculat multe sume false. „S-au speculat foarte multe lucuri la televizor. Noi nu am cerut niciun ban, nu vă mai luaţi după toate minciunile. Am cerut bani de la Consulat. Din Antalya ne-au cerut 30.000 de euro. S-au vehiculat sume false“, a declarat unchiul lui Cioabă cu lacrimi în ochi.
 
 
Foto
Întrebat de jurnalişti despre participarea lui Băsescu la înmormântare, acesta a declarat că nu ştie, că nu face politică. „Şi noi suntem oameni si voturile noastre sunt bune“, a continuat unchiul regelui.
 
Aproape 30 de membri ai familiei au însoţit sicriul din Turcia până în România. La înmormântare se estimează participarea a peste 200.000 de oameni.
 
Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.
 
Ştire în curs de actualizare
 
 
Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:
 

Deşi se vehiculase suma de 350.000 de dolari pentru serviciile medicale de care a beneficiat Florin Cioabă la spitalul din Antalya, fiul cel mic al acestuia ne-a declarat aseară că factura este de 22.000 de euro şi că va fi achitată integral de familie.

Controversă pe costul operaţiei lui Cioabă: spitalul Universitar Akdeniz din Antalya ar fi cerut 22.000 de euro

Spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya ar fi cerut de fapt 22.000 de euro pentru tratamentele şi operaţia la care a fost supus Florin Cioabă pe durata internării, au declarat, luni, apropiaţi ai familiei. Iniţial, a fost vehiculată suma de 350.000 de dolari, adică peste 260.000 de euro.
 

Sicriu de 11.000 de euro, comandat din America, pentru regele Florin Cioabă

Trupul neînsufleţit al autointitulatului rege al romilor este aşteptat să ajungă acasă, la Sibiu. Sicriul este unul special, comandat tocmai în America, susţin apropiaţii.

Bogdan Oprea: „E o minciună că Băsescu ar fi cerut Guvernului un avion gratis pentru Cioabă“

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, susţine că este „o minciună“ afirmaţia potrivit căreia şeful statului ar fi cerut Guvernului un avion gratis în cazul autoproclamatului rege al romilor, Florin Cioabă.
 

Dorin Cioabă, fiul regelui romilor: „Noi am cerut ajutor consular de la statul român, nu ajutor financiar”

Dorin Cioabă, fiul autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, neagă că ar fi cerut ajutor financiar de la statul român.

A început circul: „Ciobizarea” României

„Ani de zile s-a vorbit de «manelizare», de «otevizare», de «becalizare» în România. Acum, urmează o nouă acţiune, «ciobizarea»”, scrie profesorul de istorie Florin Olteanu, pe blogul său de pe adevarul.ro.

Ce s-a întâmplat cu inima „Regelui“

Florin Cioabă, autointitulat „Regele romilor“, a murit duminică în timp ce era internat într-un spital din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge. Fostul ministru al Sănătăţii, profesorul Mircea Cinteză, a declarat pentru adevărul.ro că dispozitivul de asistare circulatorie, care i-a fost montat lui Cioabă, are rolul de a prelua o parte din funcţiile inimii pentru a o ajuta.

Regele Cioabă va fi înmormântat după tradiţiile ţigăneşti: el nu trebuie atins, iar prin faţa lui nu au voie să treacă femei

Romii vor ţine 30 de zile de doliu după moartea regelui Cioabă, timp în care nu au voie să facă nunţi, nici botezuri. Pregătirile de înmormântare vor dura trei zile, după care regele va fi înhumat în cimitirul din Sibiu, în cavoul familiei. „În cele 30 de zile de doliu nu se vor face nunţi, nu se vor face botezuri pe tot cuprinsul ţării. Suntem romii nomazi şi căldărari, sunt 27 de caste de romi”, explică Iulian Rădulescu, împăratul romilor.

Cine a fost Florin Tănase Cioabă. Povestea de viaţă a celui autoproclamat „regele ţiganilor de pretutindeni“

Născut pe 17 noiembrie 1954, în oraşul Târgu Cărbuneşti, „Regele“ romilor Florin Cioabă s-a făcut remarcat prin demersuri pentru şcolarizarea membrilor comunităţii şi „pionieratul“, cel puţin declarativ, în schimbarea tradiţiei căsătoriilor la vârste fragede. Mediatizată a fost şi prietenia  acestuia cu familia preşedintelui Băsescu. Cioabă s-a autoproclamat „rege internaţional al ţiganilor de pretutindeni“ în 1997.

VIDEO Regele Cioabă, un gurmand recunoscut. Ospeţele de familie sunt celebre

Regele romilor, Florin Cioabă, a fost un gurmand recunoscut, iar ospeţele de familie de la casa Cioabă sunt celebre. Gurmand recunoscut, regele Florin Cioabaă a fost întotdeauna adeptul meselor mari, îmbelşugate, cu toţi membrii familiei, copii şi zeci de nepoţi şi strănepoţi.

Cum a primit mass media europeană vestea morţii lui Florin Cioabă

Interesul pentru cultura exotică a romilor a fost regăsit şi în articolele publicate de presa franceză, după ce un comunicat de presă al agenţiei AFP a anunţat decesul „regelui" autoproclamat al romilor, Florin Cioabă.

FOTO Florin Cioabă, un rege apropiat al familiei prezidenţiale

Regele autoproclamat al romilor, Florin Cioabă, a fost un apropiat al familiei Băsescu, el participând inclusiv la nunta mezinei preşedintelui, Elena Băsescu, alături de soţia şi de fiul său.

Damian Drăghici: „Cioabă avea o energie de adolescent, e o mare pierdere“

Cântăreţul Damian Drăghici, consilierul premierului Victor Ponta, a declarat pentru adevarul.ro că „Florin Cioabă a fost un lider foarte important pentru comunitatea romă din România“, iar moartea sa reprezintă pierderea „unui om care a luptat pentru integrarea romilor cu o energie fantastică“.

VIDEO Extravaganţele regelui romilor, Florin Cioabă: a regizat un film, iar de 8 martie i-a cumpărat soţiei o stea de pe cer

Extravaganţele nu au lipsit din viata lui Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, care duminică a murit într-o clinică din Antalya. Anul trecut, de 8 martie, soţia regelui romilor, Maria, a avut parte de o surpriză de proporţii. Dragostea lui Cioabă pentru ea a fost atât de mare, încât i-a cumpărat o stea botezată cu numele ei. Alături de steaua de pe cer, femeia care i-a stat alături încă de când Cioabă avea 14 ani a primit şi un splendid colier din aur.

FOTO Florin Cioabă a murit. Dorin Cioabă cere sprijin financiar de 350.000 de dolari pentru aducerea în ţară a tatălui său

Florin Cioabă, autointitulat regele romilor, a murit duminică în timp ce era internat într-un spital din Antalya, precizează Centrul Creştinilor Romi. Acesta a încetat din viaţă, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge. Acesta ar urma să fie adus în ţară luni, cu un avion privat.

 

Mașina care transportă sicriul în care a fost transportat Florin Cioabă  FOTO Robert Sălceanu

Imagini din aceeasi galerie
  • Mașina care transportă sicriul în care a fost transportat Florin Cioabă  FOTO Robert Sălceanu
  • Fiul Mamei Omida, Viorel Motoi, prezent pe aeroport la aducerea lui Cioabă în țară, spune că este alături de familia îndoliată FOTO Robert Sălceanu
  • Pastorul penticostal Călin Ion, prieten apropiat al familiei Cioabă, a venit la aeroport  FOTO Robert Sălceanu
  • Imagini de la aeroport la sosirea în țară a sicriului cu trupul neînsuflețit al lui Florin Cioabă  FOTO Robert Sălceanu
  • Însoțitorii sicriului lui Florin Cioabă în drumul din Turcia în România  FOTO Robert Sălceanu
  • Mădălin Voicu și pastorul Călin Ion FOTO Robert Sălceanu
  • Unchiul regelui Cioabă mărturisește cu lacrimi în ochi că familia nu a cerut niciun ban pentru spitalizarea lui Florin Cioabă  FOTO Robert Sălceanu
  • Cortegiul care se îndreaptă spre o capelă din București, unde Regele Cioabă va fi mutat într-un sicriu din mahon alb  FOTO Robert Sălceanu
  • Mașinile din cortegiul funerar al Regelui Cioabă  FOTO Robert Sălceanu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: