Sesizare pentru ultraj pe numele unui protestatar care ar fi lovit jandarmi la protestul din 4 iulie

Sesizare pentru ultraj pe numele unui protestatar care ar fi lovit jandarmi la protestul din 4 iulie

Protest in Bucuresti dupa modificarile aduse de parlamentari Codului Penal - 4 iulie 2018. Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Unul dintre protestatarii care ar fi rănit doi jandarmi la manifestarea de miercuri din Piaţa Victoriei a fost identificat, pe numele lui fiind depusă o sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub acuzaţia de ultraj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul este din Bacău şi are 37 de ani, precizează Mediafax.

„Cu privire la evenimentele din data de 04 iulie a.c., din Piaţa Victoriei, în urma cărora doi jandarmi au fost răniţi, vă facem cunoscut faptul că una dintre persoanele implicate în ultragierea unuia dintre jandarmi a fost identificată. Bărbatul, F.M., în vârstă de 37 de ani, este din municipiul Bacău, iar datele acestuia au fost comunicate parchetului competent, unde a fost înaintată sesizarea”, informează Jandarmeria Capitalei.

Precizările vin după ce, cu o zi înainte, reprezentanţii Jandarmeriei au informat că îi caută pe protestatarii care au lovit doi jandarmi la protestele de miercuri seară din Piaţa Victoriei.

„În timpul incidentelor provocate, doi jandarmi au fost răniţi, având nevoie de îngrijiri medicale, fapt pentru care a fost demarată procedura de identificare a persoanelor implicate, urmând a fi întocmite acte de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj şi înaintate parchetului competent. Le mulţumim celor care au ales să protesteze paşnic, însă reamintim faptul că Jandarmeria condamnă actele de violenţă care nu au legătură cu libera exprimare, nu tolerează acte sau gesturi care pun în pericol siguranţa cetăţenilor şi va acţiona de fiecare dată pentru combaterea lor”, a transmis Jandarmeria Capitalei.

Peste trei mii de persoane au protestat, miercuri seară în Piaţa Victoriei, manifestanţii încercând să rupă cordonul de jandarmi. Unii protestatari s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au aruncat cu recipiente de plastic către aceştia. Unii protestatari au încercat să forţeze gardurile puse în faţa Palatului Victoria, moment în care au fost opriţi de jandarmii. Manifestanţii au scandat "Jandarmeria apără hoţia", "Repetenţi şi infractori, nu vă vrem conducători", "PSD, ciuma roşie" şi "DNA să vină să vă ia!".
citeste totul despre: