Serviciu contra serviciu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Susţineam într-un editorial publicat în urmă cu doar câteva zile că dl. Tudorel Toader, ministru al Justiţiei în cele două guverne conduse din ianuarie până acum de penalul Liviu Dragnea, s-a dovedit a fi ceea ce se cheamă un „băiat gigea“.

Adus la Bucureşti de domnul Sorin Grindeanu spre a fi uns ministru cu acceptul lui Daddy Dragnea, dl. Tudorel Toader a profitat de oportunitate. Adică a manipulat în favoarea lui şi a familiei sale suspendarea din funcţia de rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“, spre a-şi face nepreţuita odraslă asistent universitar la Facultatea de Drept a respectivei instituţii. Presa a sesizat mânăria, care din punct de vedere moral descalifică grav nu doar famiglia Toader, ci, în primul rând, Senatul celei mai bătrâne universităţi din ţară. Aşa că nepreţuitul ministru al Educaţiei Naţionale (l-am văzut luni seară într-un interviu de toată jena acordat TVR 1, interviu în care nici măcar o singură dată insul în cauză nu a nimerit corecta folosire a articolului posesiv-genitival al, a, ai, ale) a inventat o comisie care l-a scos la vopsea pe nepreţuitul fiu al lui nea Tudorică. Şi, implicit, pe dl. Tudorel Toader.

Însă cum în actualul guvern al României şi în PSD-ul în care dl. Toader zice că nu intră, doar îi execută slugarnic şi nedemn toate ordinele, nimic nu este gratis, domnului ministru al Justiţiei i-a venit factura. Emisă pe modelul serviciu contra serviciu. E vorba despre o factură destul de pipărată pe care dl. Tudorel Toader, gentleman din fire, a plătit-o cu asupra de măsură. Nu, nu a plătit-o cu bani proprii, nici cu propria lui onoare. La capitolul onoare dl. Tudorel Toader este mai mult ca sigur lefter. A plătit-o pe socoteala României, prin modificările aduse legilor justiţiei. Toate schimbările fiind pe placul d-lui Liviu Dragnea şi al lacheilor domniei-sale.

Dacă modificările propuse de dl. Tudorel Toader vor deveni realitate - şi avem toate indiciile că nimic nu poate sta în calea servilismului rectorului suspendat al Universităţii ieşene, căci şi Parlamentul, şi Curtea Constituţională sunt pregătite să îndeplinească şi ele poftele baronului de Teleorman ca şi ale celorlaltor penali din actuala conducere a ţării - România se va întoarce în ceea ce priveşte independenţa justiţiei exact în locul în care era în vremea guvernării lui Adrian Năstase. La subordonarea totală faţă de politic. Plasându-se falnic în afara regulilor Uniunii Europene.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite