Presupusul fiu al răposatului regizor Sergiu Nicolaescu cere stabilirea paternităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Rotaru, în vârstă de 32 de ani, susţine că e fiul nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu FOTO Adevărul
Vasile Rotaru, în vârstă de 32 de ani, susţine că e fiul nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu FOTO Adevărul

Presupusul fiu al răposatului regizor Sergiu Nicolaescu continuă să ceară în instanţă recunoaşterea paternităţii. Un bărbat de 32 de ani, stabilit în Dusseldorf, a înaintat Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti două cereri: una pentru recunoaşterea paternităţii şi cea de-a doua pentru oprirea incinerării.

Ambele cereri au fost înainte de Vasile Rotaru, stabilit în localitatea germană Dusseldorf, care susţine că ar fi rodul unui concubinaj între mama lui şi defunctul cineast. Presupusul fiu al regretatului regizor s-a născut în 1980.

Cele două cereri au ajuns la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti vineri seara, în jurul orei 18.30. Pentru că programul cu publicul era încheiat, cele două cereri au fost înregistrate abia luni - 7 ianuarie 2012.

Deşi cererea privind oprirea incinerării nu mai are obiect, acesta va fi discutată de un judecător, fiindcă numai un magistrat poate stabili dacă o plângere are sau nu obiect. În motivarea înaintată instanţei, Rotaru dorea ca tatăl său să nu fie incinerat, ca să se poată stabili în mod legal paternitatea, prin prelevarea de probe ADN.

„Copilul are dreptul la ADN-ul tatălui. Era uşor să se facă o prelevare de probe”, a declarat avocata Ana Maria Mihălcescu, luni, la Antena 3.

„Sunt fiul nelegitim al defunctului Sergiu Nicolaescu, rezultat în urma concubinajului dintre mama mea şi acesta. Încă de la începutul vieţii am aflat de la mama mea că tatăl meu este un cunoscut regizor de film, astfel încât datorită înaintării în vârstă am început să fiu din ce în ce mai curios şi astfel am aflat de la mama mea că tatăl meu biologic este Sergiu Nicolaescu”, se arată în cererea depusă de fiul nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu.

„Datorită poziţiei de persoană publică şi notorie pe care o avea acesta, mama mea nu a încercat niciodată să facă publică această informaţie întrucât suntem o familie onestă şi care nu am căutat să facem rău şi să apărem în presă pentru a stârni scandaluri mediatice”, se mai arată în document. „În acest context în care prin procedura incinerării ar fi pentru totdeauna ascuns un adevăr pe care numai eu şi familia mea îl ştim şi astfel s-ar stinge definitiv posibilitatea de a dovedi filitia mea directă faţă de defunctul Sergiu Nicolaescu”, mai scrie Vasile Rotaru.

Bărbatul are suficiente dovezi prin care să demonstreze că tatăl său este Sergiu Nicolaescu şi spune că va aduce martori care să confirme relaţia dintre artist şi mama sa. Pe lângă mărturii, Rotaru spune că are şi înscrisuri.

Cererea privind stabilirea paternităţii va fi judecată de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 pe 15 mai, atunci când s-a stabilit un prim termen.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite