Petre Roman minte eroic şi la priveghiul lui Sergiu Nicolaescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moartea lui Sergiu Nicolaescu i-a dat ocazia lui Petre Roman să mai fredoneze o dată minciuna-i favorită: participarea sa la baricada de la Intercontinental, din seara de 21 decembrie 1989.

„Pe 21 decembrie, noi, cei care eram la baricadă – şi acum ştim cu precizie că eram 81... în urma unui tir de mitralieră au murit 39 din cei 81”, a glăsuit senatorul PNL, joi, la Antena 3. Bine că nu se afla prin preajmă un detector de minciuni, că-i săreau siguranţele...

Nu-i nimic: aşa cum Roman nu oboseşte să spună minciuni, nici noi nu ne săturăm să spunem adevărul. Hai să vedem cine oboseşte primul!

„În decembrie 1989 şi-a asumat un mare risc”, l-a mai tămâiat Petre Roman pe Sergiu Nicolaescu. Vai, vai... De fapt, fiul bolşevicului Valter Roman voia să spună că şi el şi-a asumat un mare risc. Ce gogmănie! Venit la pont, aşa cum îi stă bine unui oportunist crescut în puful nomenklaturii, Petrică şi-a asumat riscul de a ajunge prim-ministru şi a începe jefuirea ţării, fără ca gloanţele să-l deranjeze cumva, dat fiind că – la fel ca Ion Iliescu, Silviu Brucan şi, da, Sergiu Nicolaescu – avea imunitate la rafalele de mitralieră. Gloanţele erau doar pentru popor...

Dar dacă tot îl plânge cu lacrimi de crocodil pe Sergiu Nicolaescu, haideţi să ne amintim ce spunea regizorul, în 2010, despre beizadeaua tovarăşului Valter: „În noaptea de 22 spre 23 decembrie, Nina Iliescu a fost în TVR şi a stat mai multe ore în aceeaşi încăpere cu Ion Iliescu şi cu Petre Roman. Iar Petre Roman, da, vorbea la telefon în limba rusă. Dacă susţine contrariul, înseamnă că minte!”

Astăzi, aceste fraze sună a dedicaţie de dincolo de mormânt.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite