FOTO Cine este Dana Nicolaescu, văduva misterioasă, mai tânără cu 47 de ani decât regizorul?

FOTO Cine este Dana Nicolaescu, văduva misterioasă, mai
tânără cu 47 de ani decât regizorul?

Dana Nicolaescu FOTO Adevărul

Sergiu Nicolaescu a fost atras de femeile mai tinere decât el, iar cea de-a treia soţie a fost dovada clară a acestor preferinţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Producătoarea Dana Nicolaescu (35 de ani) l-a cunoscut pe Nicolaescu în 1996, pe când avea doar 18 ani. Regizorul i-a devenit mentor în cinematografie, iar în 2005, aceştia şi-au unit destinele.

Regizorul şi-a implicat iubita într-o serie de proiecte, precum pelicula „15“.

Tânăra a preferat, totuşi, să fie o prezenţă discretă întrucât cei doi au fost surprinşi foarte rar la evenimentele mondene. „Pe Dana eu am crescut-o“, a afirmat Sergiu Nicolaescu în 2009 despre femeia alături de care şi-a petrecut ultimii 17 ani din viaţă.

"Am făcut cunoştinţă cu soţia lui la una dintre aniversările lui Nicolaescu. Este o femeie foarte discretă, niciodată nu se băga în faţă. A stat în umbra lui şi a fost întotdeauna ajutorul lui cel mai important. Lumea nici nu ştia că era căsătorit la început, fiindcă nu erau genul de oameni care să se afişeze în public", a declarat pentru "Adevărul" Luminiţa Erga, actriţă la Nottara, care a fost distribuită de Nicolaescu în ultimul său film.

Artistul a declarat la un moment dat că nu ar putea avea o relaţie cu o femeie de 40 de ani. „Îmi plac cele tinere“, spunea Nicolaescu. Înainte de mariajul cu Dana Nicolaescu, maestrul a mai fost căsătorit de două ori. De prima nevastă, Mariana, s-a despărţit la numai trei luni după nuntă. Cu cea de-a doua nevastă, o pictoriţă de costume pe nume Gabriela, a fost însurat zece ani.

În pofida diverselor relaţii, regizorul a rămas cu un mare regret: nu a avut moştenitori. „Am o mare admiraţie faţă de familiile care au făcut şi au crescut copii. Nu am căutat să mă realizez printr-o dragoste mare. Câti bărbati pot afirma că au întâlnit dragostea vieţii lor?“, a spus Nicolaescu. 

Nefericitul eveniment a adus în atenţia publicului principalele evenimente din cei 82 de ani de activitate. Dacă viaţa sentimentală nu i-a adus împlinirea deplină, cineastul a încercat să se sinucidă de trei ori în adolescenţă. „Am vrut să mă împuşc de trei ori“, a declarat regizorul. „Era un revolver pe care îl aveam în casă. Chiar am apăsat pe trăgaci. De fiecare dată. Am avut noroc, se pare. De ce-am făcut-o? Nu ştiu. Mi-era lehamite de tot, mi-era indiferentă viaţa. Traumele războiului, probabil. Dar am avut o copilărie absolut liberă şi fascinantă“, a povestit cineastul.

Regizorul şi-a presimţit moartea, iar la ultima şedinţă a vechii legislaturi, în plenul Senatului, Sergiu Nicolaescu şi-a luat la revedere de la colegii săi.

Vestea morţii a trezit reacţii în rândul artiştilor, colegilor şi prietenilor lui Nicolaescu, dar şi în rândul politicienilor. 

 

 

Locuința din Zambaccian a lui Sergiu Nicolaescu FOTO Adevărul/Mihaela Cojocariu

Imagini din aceeasi galerie
 • Locuința din Zambaccian a lui Sergiu Nicolaescu FOTO Adevărul/Mihaela Cojocariu
 • Intrare în vila marelui regizor FOTO Adevărul/Mihaela Cojocariu
 • La geamul unei camere din locuința lui Sergiu Nicolaescu erau așezate niște orhideea FOTO Adevărul/Mihaela Cojocariu
 • Dana Nicolaescu, grăbită să evite jurnaliștii FOTO Adevărul/Mihaela Cojocariu
 • Diferența de vârstă dintre Sergiu Nicolaescu și Dana era de 46 de ani FOTO Adevărul/Mihaela Cojocariu
 • Cei doi s-au cunoscut când Dana avea numai 18 ani FOTO Adevărul/Mihaela Cojocariu
 • Într-una dintre fotografii, Dana Nicolaescu a fost surprinsă zâmbind FOTO Adevărul/Mihaela Cojocariu
 • Dana Nicolaescu este producătoare de film FOTO Adevărul/Mihaela Cojocariu
 • Roco, cel mai fidel prieten al regizorului FOTO Adevărul/Mihaela Cojocariu
 • Sergiu Nicolaescu locuia împreună cu soția sa în vila din Zambaccian FOTO Adevărul/Mihaela Cojocariu
 • Regizorul Ioan Cărmăzan, un apropiat al familiei, a venit să o sprijine pe Dana, după moartea maestrului FOTO Adevărul/Mihaela Cojocariu
 • Trei dintre mașinile lui Sergiu Nicolaescu, parcate în fața locuinței sale FOTO Adevărul/Mihaela Cojocariu
 • Dana Nicolaescu plecând de la locuința din Zambaccian FOTO Adevărul/Mihaela Cojocariu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările