Sergiu Nicolaescu a condus Comisia "Decembrie 1989" dar a tăinuit crimele Revoluţiei la care a fost părtaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Nicolaescu, emanat al Revoluţiei
Sergiu Nicolaescu, emanat al Revoluţiei

Sergiu Nicolaescu este omul care a fost însărcinat de Parlamentul României, în anul 1990, să dezlege misterele Revoluţiei.

El a condus Comisia Senatorială „Decembrie 1989" în perioada 1990-1992, iar până în 1996 a fost vicepreşedintele acestei comisii. Un om care ar fi trebuit să fie imparţial şi să spună „cine a tras în noi", a tăinuit vreme de două decenii un eveniment cu cinci morţi în Revoluţie, în care a fost implicat direct. E vorba de un eveniment petrecut pe Drumul Naţional 1, în dreptul oraşului Otopeni.

A făcut asta pentru că, în mod indirect, a fost responsabil de moartea acestora. Cinci oameni şi-au pierdut viaţa pentru că regizorul Sergiu Nicolaescu a insistat să aducă de la Ploieşti la Bucureşti 1.600 de militari neinstruiţi pentru lupta urbană. Militari pe care să-i controleze după bunul plac, o simplă masă de manevră. Chiar la intrarea în Bucureşti, în 22 decembrie 1989, aceştia au ucis cinci oameni care nu făceau altceva decât să meargă cu Daciile pe stradă. Numeni nu a plătit pentru moartea lor.

Comisiile Senatoriale pentru Cercetarea Evenimentelor din Decembrie 1989, în care Sergiu Nicolaescu a fost preşedinte şi apoi vicepreşedinte, nu au reuşit să dezlege marile mistere ale acelor zile. Deşi au avut la dispoziţie resurse uriaşe şi şase ani la dispoziţie, senatorii au prezentat rapoarte care nu clarifică nimic. Sergiu Nicolaescu a avut însă un traseu politic liniştit, fiind 23 de ani senator al României. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite