Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, reţinut de DNA într-un dosar de şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DNA îl cercetează pe Sergiu Lucinschi pentru şantaj FOTO Mediafax
DNA îl cercetează pe Sergiu Lucinschi pentru şantaj FOTO Mediafax

Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, a fost reţinut de procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă şi şantaj. Acesta ar fi cerut patru milioane de euro de la un denunţător.

UPDATE 00:10 Fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, a fost reţinut de procurorii DNA. Acesta urmează să fie dus în faţa instanţei cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

UPDATE 22:25 Sergiu Lucinschi a fost adus la sediul DNA pentru a fi audiat de procurori.

Procurorii DNA au descins la domiciliul lui Lucinschi, din Voluntari, pentru a face percheziţie. 

Potrivit unor surse judiciare, acesta ar fi implicat într-un dosar de trafic de influenţă şi şantaj instrumentat de procurorii anticorupţie.

Potrivit aceloraşi surse, omul de afaceri Sergiu Lucinschi, a pretins suma de 4 milioane de euro de la un denunţător, în perioada decembrie 2014-martie 2015. 

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2014-martie 2015, de către suspectul Sergiu Lucinschi, om de afaceri”, se arată într-un comunicat al DNA.

Oligarhii Moldovei

Tatăl lui Sergiu Lucinschi, Petru Lucinschi, a fost a fost preşedinte al Republicii Moldova în perioada 1 decembrie 1996 - 4 aprilie 2001.

Anterior, acesta fusese deputat în Sovietul Suprem al RSSM (1967-1980), deputat în Sovietul Suprem al RSS Tadjikistan (1986-1990), deputat în Sovietul Suprem al URSS (1986-1991) şi, din 1990 pînă în 1996, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Petru Lucinschi are doi fii, Sergiu şi Chiril. Amândoi sunt oameni de afaceri, cu ramificaţii peste Prut.

Chiril Lucinschi, deputat PLDM în Parlamentul de la Chişinău, a adunat o avere impresionantă cu ajutorul relaţiilor sale cu mediul politic al tatălui sau. Chiril Lucinschi şi-a creat propriul trust media, care include televiziunile TV7, MuzTV, MediaSatelit şi THT – Bravo. El a condus oficial televiziunea TV7 până în anul 2009, când a părăsit poziţia de preşedinte al consiliului de directori, fără însă a renunţă la controlul informal exercitat asupra acestei instituţii media. Decizia formală a lui Chiril Lucinschi este motivată de implicarea în politică.

Sergiu Lucinschi are afaceri în domeniul construcţiilor, stabilindu-şi domiciliul în România. El a obţinut cetăţenia română, în 2008, prin repatriere (dovedirea originilor româneşti).

Ştire în curs de actualizare
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite