UPDATE Medicul Şerban Brădişteanu a fost achitat în dosarul în care a fost acuzat de favorizarea lui Adrian Năstase. Sentinţa nu este una definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Brădişteanu este acuzat de favorizarea infractorului Adrian Năstase Foto Marian Iliescu
Medicul Brădişteanu este acuzat de favorizarea infractorului Adrian Năstase Foto Marian Iliescu

Magistraţii Curţii Supreme l-au achitat marţi pe medicul Şerban Bradişteanu, acuzat de favorizarea lui Adrian Năstase, sentinţa nefiind una definitivă. Anchetatorii au cerut închisoare cu executare pentru cardiologul de la Spitalul Floreasca.

UPDATE Medicul Şerban Brădişteanu, şeful Secţiei de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca din Capitală, a fost achitat, marţi, de instanţa supremă, în dosarul privind favorizarea lui Adrian Năstase, decizia nefiind însă definitivă.

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a arătat la ultimul termen al procesului că prin modul în care a acţionat medicul, acesta a îngreunat punerea în execuatare a mandatului şi astfel l-ar fi ajutat pe fostul premier.

Astfel, anchetatorii au cerut instanţei să îl condamne pe Şerban Brădişteanu la închisoare cu executare.

Ce spun anchetatorii

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) îl cauză pe medic că l-ar fi ţinut mai multe zile în spital pe Adrian Năstase şi că a preluat controlul asupra acestuia. Anchetatorii mai cred că medicul a acţionat în această manieră pentru ca pacientul să nu ajungă la Penitenciarul Jilava.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Şerban Brădişteanu, medic şef secţie la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului”, se arăta într-un comunicat emis de DNA.

„Inculpatul Brădişteanu Şerban Alexandru, prin atitudinea sa, a încercat zădărnicirea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Năstase Adrian. Concret, inculpatul Brădişteanu Şerban Alexandru şi-a folosit prerogativele sale de medic specialist chirurgie cardio vasculară şi şi-a asumat internarea lui Adrian Năstase în cadrul secţiei pe care o conducea deşi diagnosticul medical nu impunea internarea în cadrul acestei secţii iar primele intervenţii medicale au fost realizate de către un alt medic dintr-o altă secţie”, au precizat procurorii în rechizitoriul întocmit pentru această cauză.

De asemenea, Brădişteanu este acuzat că ar fi evitat să comunice oficial reprezentanţilor poliţiei starea de sănătate a lui Năstase, evitând astfel să spună dacă acesta poate fi încarcerat sau nu.

„La data de 26 iunie 2012, Tribunalul Bucureşti, ca instanţă de executare, a stabilit că situaţia persoanei condamnate Năstase Adrian de a se afla internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti nu împiedică cu nimic punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei, lucru care s-a realizat în aceeaşi zi”, au mai scris procurorii în rechizitoriu prin care este trimis în judecată Brădişteanu.

Mai multe ştiri pe aceeaşi tema:

Brădişteanu, aşteptat din nou în ianuarie la Curtea Supremă. Ce a declarat în instanţă unul dintre poliţiştii care l-au găsit pe Adrian Năstase împuşcat în gât

Magistraţii Instanţei Supreme au decis vineri acordarea unui nou termen în dosarul în care medicul Şerban Brădişteanu este acuzat că ar fi încercat să îngreuneze punerea în executare a pedepsei primite de Adrian Năstase prin internarea acestuia în cadrul secţiei pe care o conduce la Spitalul Floreasca după ce fostul premier s-a împuşcat în gât. Unul dintre ofiţerii trimişi acasă la fostul premier a povestit instanţei firul evenimentelor.

Medicul lui Adrian Năstase, Şerban Brădişteanu, va fi judecat în funcţie de intervenţiile chirurgicale programate

Curtea Supremă a respins, joi, cererea de trimitere a dosarului lui Şerban Brădişteanu la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2. În plus, judecătorii i-au solicitat medicului să anunţe în ce zile are programate intervenţii chirurgicale, pentru a putea ţine cont de acestea la stabilirea termenelor de judecată în dosarul în care este acuzat de favorizarea infractorului.

Curtea de Apel Bucureşti a trimis dosarul „Brădişteanu” la Instanţa Supremă

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis acţiunea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care a contestat ordonanţa de clasare a cazului „Brădişteanu”, emisă în martie 2011 de Comisia de verificare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Prin decizia Curţii, dosarul va fi trimis la Curtea Supremă unde va fi judecat în continuare.

Năstase, despre Brădişteanu: „Este inacceptabil să fie pedepsit un medic pentru singura vină de a mă fi îngrijit ca pacient”

Fostul premier Adrian Năstase comentează pe blogul său trimiterea în judecată a chirurgului Şerban Brădişteanu, medicul care l-a tratat după tentativa eşuată de sinucidere, spunând că este „inacceptabil sǎ fie pedepsit un medic pentru singura vinǎ de a mǎ fi îngrijit ca pacient”.

INTERCEPTĂRI Medicul Brădişteanu voia să îl opereze pe Adrian Năstase pentru a rămâne mai mult timp în spital. „Pot să îi fac şi bypass-ul”

Medicul Şerban Brădişteanu a fost trimis în judecată pentru favorizarea fostului premier Adrian Năstase. Procurorii spun că medicul l-ar fi ţinut înternat în spital mai multe zile, chiar dacă starea medicală a acestuia nu o cerea. Digi 24 prezintă interceptările din dosarul în care medicul Brădişteanu este acuzat de favorizarea infractorului.

Dosarul „Aparatură medicală pentru penitenciare”. Medicul Şerban Brădişteanu a fost achitat pentru a doua oară

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis să-l achite pe medicul Şerban Brădişteanu pentru abuz în serviciu şi luare de mită cu privire la achiziţionarea de aparatură medicală pentru penitenciare. Procurorii au cerut condamnarea chirurgului la 10 ani de închisoare. Sentinţa nu este definitivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite