Septicemie după un avort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioana Constantin (30 de ani) din Căteasca, judeţul Argeş, a ajuns în stare de şoc la spital după ce, în urmă cu câteva zile, făcuse un avort.

Femeia, care nu se afla la prima intervenţie de acest fel, a ajuns din nou la Spitalul Judeţean Piteşti la câteva zile de la operaţie, iar medicii au constatat că Ioana „prezenta o stare de septicemie avansată".

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au precizat că deocamdată nu se ştie cauza exactă a infecţiei, dar că există două variante: fie microbul contactat să fi fost în mănuşile şi setul de perfuzii folosite în momentul intervenţiei, fie pacienta a avut o infecţie mai veche în organism care, în timpul operaţiei, să fi ajuns în uter. Din datele pe care le au doctorii până acum, tânăra are probleme de sănătate mai vechi.

„Pacienta are antecedente de tahicardie supraventriculară şi a fost operată pe cord. Deocamdată, nu putem spune ce i-a provocat starea de septicemie, dar vom face cercetări şi dacă vom stabili că cineva se face vinovat vom aplica sancţiunile care se impun", a declarat managerul Spitalului Judeţean Piteşti, dr Gheorghe Frătoaica.

Tânăra ar fi trebuit operată în policlinică şi nu în Secţia de Ginecologie a spitalului. Mai mult, medicul nici nu a consemnat intervenţia. Ioana Constantin a fost transferată ieri la Spitalul Universitar din Capitală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite