Senatorul PSD Victor Mocanu şi alte trei persoane, trimişi în judecată de DNA

Senatorul PSD Victor Mocanu şi alte trei persoane, trimişi în judecată de DNA

Victor Mocanu, senator PSD, a fost trimis în judecată FOTO Senatul României

Senatorul PSD Victor Mocanu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, dat fiind faptul că a încheiat o serie de controale ilegale în perioada în care ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău. Alături de acesta au fost trimise în judecată alte trei persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit rechizitoriului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), între 6 aprilie şi 14 mai 2012, în urma unei înţelegeri pe care Mocanu a avut-o cu Mihail Bădic, administrator al unei firme, în scopul inaugurării aparente a noului sediu al Maternităţii - Secţie Exterioară a Spitalului Judeţului Buzău, a încheiat, în mod ilegal, un număr de opt contracte de furnizare de echipamente medicale. Dintre acestea, şapte contracte erau de achiziţie directă, iar unul era de închiriere.

Mai mult, spun procurorii anticorupţie, Mocanu a aprobat efectuarea plăţilor în condiţiile în care echipamentele medicale, pe lângă faptul că fuseseră supraevaluate, nici nu fuseseră livrate, iar "contractul de închiriere era lipsit de utilitate, cheltuielile angajate fiind în mod vădit ineficiente din punct de vedere economic".

Aceste achiziţii au fost făcute, susţine DNA, cu ajutorul fostului director executiv al Direcţiei pentru Administrarea Patrimoniului şi Investiţii, Constantin Lungu. Acesta a fost cel care a întocmit, în fals, mai multe documente, respectiv al Eugeniei Husea, inculpată şi ea în dosar. Husea, în calitate de reprezentant comercial al respectivei firme de echipamente medicale, a participat la simularea pretinselor proceduri ce au stat la baza achiziţiilor publice directe a echipamentelor, prin obţinerea unor oferte de preţuri supraevaluate şi transmiterea acestora către Consiliul Judeţean Buzău.

De asemenea, au fost trimişi în judecată Lungu Constantin, fost director executiv al Direcţiei pentru Administrarea Patrimoniului şi Investiţii, acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

A fost trimis în judecată şi Bădic Daniel Mihail, administrator al unei societăţi comerciale cu capital privat, acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul în formă calificată şi în formă continuată.

O a patra persoană trimisă în judecată este Husea Eugenia, şi ea reprezentant al unei societăţi cu capital privat, aceasta fiind acuzată de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în acest caz procurorii beneficiiind de sprijinul Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: