Senatorul PSD Şerban Nicolae vrea să propună o Lege a amnistiei: „E vorba de pedepse mici, pentru fapte care nu pun în pericol siguranţa persoanei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serban Nicolae
Serban Nicolae

Senatorul Şerban Nicolae (PSD) a pus în discuţie problema unui proiect de lege privind amnistia şi graţierea colectivă.  El susţine că CEDO a sancţionat România, privind situaţia din puşcării, şi că judecătorii europeni ar face reproşuri României şi  legate de „politica penală a statului român, care e represiv”.

„Arestul preventiv e folosit în exces, aproape pentru orice, Mariana Rarinca a stat şase luni în arest preventiv, dar nu era niciun fel de pericol(...). Măsurile preventive, pedepsele foarte mari în condiţii foarte grele, fac ca de fapt sancţiunea să se transforme într-un tratament umilitor, degradant şi agresiv”, a explicat Şerban Nicolae, aseară la emisiunea „Sinteza Zilei”, de la postul Antena 3.

Senatorul Şerban Nicolae a pus problema unui proiect de lege privind amnistia şi graţierea colectivă.
„Am adresat o interpelare ministrul Justiţiei. Nu mi-a răspuns(...). Avem penitenciare cu peste 200% depăşită capacitatea (...). Pedeapsa e privarea de libertatea, nu umilirea, degradarea, tratamentul inuman. Nu o să mă feresc, o să spun public. Pun din nou problema unei amnistii. E vorba de pedepse mici, pentru fapte care nu pun în pericol siguranţa persoanei”, a precizat Şerban Nicolae.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite