Senatorul Gabriela Firea a depus plângerea împotriva lui Traian Băsescu la Parchetul General: „L-am iertat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Gabriela Firea îl acuză pe Traian Băsescu de şantaj şi ameninţare
Senatorul Gabriela Firea îl acuză pe Traian Băsescu de şantaj şi ameninţare

Senatorul Gabriela Firea s-a prezentat miercuri la sediul Parchetului General unde a depus o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu pe care îl acuză de şantaj şi ameninţare. Aceasta a fost însoţită de avocatul ei.

La ieşirea din sediul Parchetului, Firea a precizat că l-a iertat Traian Băsescu, însă plângerea a făcut-o din „obligaţia de a apăra Parlamentul”.

„Ţin să precizez că în Cartea Sfântă scrie că trebuie să iertăm de şapte ori câte şapte. Vă asigur că eu l-am iertat, dar ca senator am obligaţia de a apăra Parlamentul. Şi pentru că domnia sa foloseşte pupitrul de la Cotroceni pentru a-mi transmite mesaje personale, mă folosesc şi eu de voi (jurnalişti - n.r.) să îi transmit mesaje. Eu aseară am fost bulversată şi nu am înţeles toate mesajele. Când am ajuns acasă, fiul meu cel mare mi-a spus că se simte bulversat, iar el s-a gândit şi la tatăl său. Vreau sa îi spun lui Traian Băsescu mesajul din partea fiului meu: mă susţine, mă iubeşte şi nu se consideră ghinionist”, a declarat senatorul PSD  la ieşirea din sediul Parchetului.

Firea se simte ameninţată de Băsescu

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, marţi, că plângerea penală împotriva preşedintelui Băsescu a fost redactată de avocatul ei. Firea a spus că se simte ameninţată de către Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta a spus că a semnat documentul, care va fi susţinut şi de alţi parlamentari, actul urmând să fie depus la Parchet. Potrivit acestuia, gestul este determinat de ameninţările pe care şeful statului le-a adus unui senator al României.

Ponta a precizat că a fost primul care a semnat plângerea penală împotriva lui Traian Băsescu. El a spus că nu va merge însă şi la depunerea cererii.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că nu a semnat plângerea penală împotriva preşedintelui Băsescu, cum nu a făcut-o nici Kelemen Hunor sau Gabriel Oprea, dar asta nu înseamnă că ar fi complice al şefului statului, a cărui atitudine o consideră scandaloasă.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că sunt inacceptabile declaraţiile preşedintelui Băsescu legate de Gabriela Firea şi de soţul acesteia, dar că „de aici până la plângere penală e cale lungă, precizând că în grup nu s-a luat o decizie, fiecare fiind liber dacă doreşte să semneze".

Senatoarea PSD Gabriela Firea a reacţionat, luni, la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa ei, afirmând că aşteaptă cu interes reacţiile instituţiilor şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest „act flagrant de intimidare a unui senator".

Firea preciza, într-o postare pe Facebook, că preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, duminică seară, într-o emisiune televizată, „un mesaj fără niciun echivoc" legat de activitatea ei în Comisia Călăraşi.

„Aştept cu interes reacţiile instituţiilor statului şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest act flagrant de intimidare a unui senator al României!", afirmă Gabriela Firea, luni, pe Facebook.

Băsescu: Firea mai bine s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că atât el, cât şi fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea „mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului".

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, preşedintele a spus că şi acum poate spune că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist". 

„Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Preşedintele Băsescu: Gabriela Firea este o şantajistă de profesie, poartă ghinion oricărui bărbat; Ponta, un procuror ratat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Palatul Cotroceni, că activitatea comisiei parlamentare de anchetă care investighează achiziţionarea, de către familia sa, a unui teren agricol în comuna Nana are un obiectiv pur politic. Băsescu i-a acuzat de şantaj atât pe senatoarea PSD Gabriela Firea, cât şi pe premierul Victor Ponta, care a susţinut-o în demersul său de a strânge semnături pentru plângerea împotriva preşedintelui.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Crin Antonescu: Nu am semnat plângerea penală împotriva lui Băsescu, dar nu înseamnă că sunt complice al său

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că nu a semnat plângerea penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, la fel cum nici alţi politicieni importanţi, membri ai coaliţiei guvernamentale, nu au făcut-o, dar că acest lucru nu înseamnă că ar fi complice al liderului de la Palatul Cotroceni, a cărui atitudine o consideră „scandaloasă”.

Cum a luat Gabriela Firea 1.000 de lei amendă pentru şantaj şi ultraj

Narcisa Iorga, membru al Consiliul National al Audiovizualului, a scris pe blogul său cum i-a făcut plângere Gabrielei Firea pentru şantaj şi cum Înalta Curte de Casaţie si Justiţie a decis ca fosta prezentatoare TV să plătească o amendă administrativă de 1.000 de lei. Preşedintele Traian Băsescu a reamintit marţi acest episod.

Victor Ponta: Exprimarea lui Băsescu este de interlop, de tipul filmelor „Naşul“

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a discutat luni seară, în cadrul unei emisiuni de televiziune, despre declaraţiile făcute duminică de preşedintele Traian Băsescu, cu precădere aluziile realizate la adresă parlamentarului Gabriela Firea şi soţul acesteia, Florentin Pandele.

Geoană, despre plângerea împotriva lui Băsescu:O reacţie naturală. Suntem solidari cu doamna Firea

Senatorul PSD Mircea Geoană consideră decizia PSD de a depune o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu ca fiind o reacţie absolut naturală la un atac nepermis din partea şefului statului.

Băsescu, despre ancheta de la Nana: „Firea să se ocupe de moşia soţului, s-ar putea să nu-l mai găsească acasă“. Firea: „Mă tem pentru familia mea!“

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, duminică seara, într-o emisiune difuzată de Realitatea TV, cum vede ancheta derulată de comisia parlamentară desemnată să investigheze achiziţionarea, de către fiica sa, a terenului din comuna Nana, for din care face parte şi senatoarea PSD Gabriela Firea.

Hannes Swoboda, despre ameninţările preşedintelui la adresa Gabrielei Firea: „Băsescu a atins limita de jos“

Preşedintele Socialiştilor şi Democraţilor Europeni, Hannes Swoboda, a comentat, marţi, declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la senatoarea PSD Gabriela Firea şi a opinat că acestea dovedesc „lipsa de respect a lui Băsescu pentru sistemul judiciar“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite