UPDATE Senatorul Dan Şova va fi plasat în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Şova a fost arestat preventiv în 28 decembrie 2015 FOTO Eduard Enea
Dan Şova a fost arestat preventiv în 28 decembrie 2015 FOTO Eduard Enea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis vineri ca senatorul Dan Şova să meargă acasă, în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă în legătură cu un contract de asistenţă juridică de la CET Govora.

UPDATE 20.00 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţia formulată de procurorii DNA în cazul lui Dan Şova. Fostul ministru al Marilor Proiecte va fi plasat în arest la domiciliu în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă. Decizia ÎCCJ este definitivă. 

În urmă cu o săptămână, instanţa  i-a admis Dan Şova o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, dar procurorii DNA au atacat decizia.

UPDATE Senatorul Dan Şova a fost adus vineri dimineaţa la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), unde se discută contestaţia DNA la decizia primei instanţe de a-l elibera din arest preventiv, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă în legătură cu un contract de asistenţă juridică de la CET Govora.

În 28 decembrie 2015, ICCJ a decis, definitiv, prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui Dan Şova, respectiv din 3 ianuarie până în 1 februarie 2016.
Senatul a avizat, în 3 decembrie 2015, cererea DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă a lui Dan Şova, iar în aceeaşi zi senatorul a fost reţinut pentru 24 de ore. În 4 decembrie, instanţa supremă a decis plasarea lui Dan Şova în arest la domiciliu, iar zece zile mai târziu, acesta a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, până în 2 ianuarie 2016, în urma admiterii contestaţiei procurorilor.

În noul dosar, senatorul Dan Şova este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

Este al treilea dosar în care Dan Şova este acuzat de fapte de corupţie şi este pentru a treia oară când senatorii au fost chemaţi să se pronunţe cu privire la ridicarea imunităţii parlamentare a acestuia în vederea arestării, ei respingând, în martie şi în iunie, o altă solicitare referitoare la dosarul "Turceni- Rovinari", în care este judecat alături de fostul premier Victor Ponta.

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă fostul director general al centralei de energie termică (CET) Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe lună.

Senatorul ar fi folosit cea mai mare parte a banilor primiţi pentru a achita un imobil cumpărat în Bucureşti.
 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite