Sediul MAI intră în reabilitări. Guvernul a aprobat ca fostul CC al PCR să fie modernizat. Cât ne va costa „distracţia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
falus fiinta piata revolutiei

Fosta clădire a Comitetului Central din Piaţa Revoluţiei, care găzduieşte acum mai multe ministere printre care şi pe cel al Internelor intră în reabilitare şi modernizare. Nu mai puţin de 322 milioane lei, adică 70 milioane euro, urmează să cheltuiască statul pentru modernizarea clădirii construită în 1940. Cam cât a costat Catedrala Mântuirii Neamului la „roşu”.

„În urma auditului energetic efectuat asupra imobilului, construit în anul 1940, a reieşit necesitatea renovării prin termoizolare şi etanşare, ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie şi asigurarea unui confort sporit pentru personalul MAI”, anunţă oficialii ministerului.                    

Aprobarea Hotărârii de Guvern va permite reabilitarea termică a imobilului prin termosistem pe interior a faţadelor cu valoare istorică şi pe exterior a faţadelor din curţile interioare. De asemenea, vor fi adăugate echipamente pentru surse de energie regenerabilă şi vor fi modernizate sistemele de instalaţii pentru a eficientiza consumul de energie. În plus, vor fi realizate lucrări de consolidare ale structurii de rezistenţă a imobilului, de modernizare a spaţiilor, recondiţionare a unor finisaje interioare ale pereţilor şi pardoselilor, înlocuire de finisaje ale pardoselilor, pereţilor şi tavanelor, înlocuire tâmplării interioare (uşi şi ferestre), mai spun sursele citate.

„Valoarea totală a investiţiei este estimată la suma de 322.147 mii lei, fondurile urmând să fie alocate prin Programul Operaţional POR/2017 – Axa prioritară 3, precum şi de la bugetul de stat, prin bugetul MAI, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie. Durata de realizare a investiţiei este de 48 de luni”, potrivit reprezentanţilor ministerului.

Aceştia spun şi de ce reabilitarea clădirii în care se află Ministerul de Interne este o urgenţă. „În cadrul eforturilor de la nivelul Uniunii Europene în materie de schimbări climatice şi energie, România s-a angajat prin Programul Naţional de Reformă să obţină o reducere de 19% a consumului primar de energie până în 2020 prin îmbunătăţirea eficienţei energetice. O contribuţie semnificativă la atingerea acestui obiectiv o va avea renovarea imobilelor având în vedere că sectorul clădirilor este responsabil de 40% din consumul total de energie”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite