Sediul Antena 3 a trecut în proprietatea statului în contul prejudiciului din dosarul ICA creat de Dan Voiculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Antena 3 apar'ine acum Ministerului de Finan'e
Sediul Antena 3 apar'ine acum Ministerului de Finan'e

Surse din ANAF susţin că sediul posturilor de televiziune Antena 1 şi Antena 3 a fost intabulat pe numele Ministerului de Finanţe. În acest fel, se recuperează o parte din prejudiciul de 60 de milioane de euro din Dosarul „Voiculescu - ICA“. Şi sediul Grivco a ajuns în proprietatea statului.

Sediul Antena 3, din Băneasa, a fost trecut în proprietatea statului, ca parte a procesului de recuperare a prejudiciului de 60 de milioane de euro din dosarul Institutului de Cercetari Alimentare, anunţă TVR.

Surse din cadrul ANAF au confirmat că sediul Grivco şi clădirea unde funcţionează redacţiile Antena 1 şi Antena 3, au fost intabulat pe numele Ministerului de Finanţe.

Cel mai probabil, televiziunile care au sediul în clădirea Grivco trebuie să discute cu noul proprietar, adică Ministerul Finaţelor, pentru a vedea dacă li se va mai permite să funcţioneze în această clădire şi care va fi valoarea chiriei.

Nu este singura clădire supusă confiscării, în aceeaşi situaţie aflându-se şi sediul Grivco. Potrivit instanţei de judecată va fi confiscat şi clădirea din strada Gârlei.

Şi sediul Grivco a fost trecut în proprietatea statului, fiind intabulat tot în contul Ministerului de Finanţe.

Instanţa: Sediul Antena, a fost achizitionat cu banii proveniti din săvârşirea infractiunilor deduse judecatii

Unul dintre cele mai discutate subiecte din jurul dosarului lui Dan Voiculescu, poate mai mult decât condamnarea mogulului media, a fost situaţia clădirii în care îşi desfăşoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3, pus sub sechestru de către judecători pentru recuperarea prejudiciului din dosarul ICA. Completul, condus de judecătoarea Camelia Bogdan, a lămurit şi motivul pentru care a luat această măsură asiguratorie.

„Curtea, având în vedere obligativitatea confiscării speciale a bunurilor dobândite din săvârsirea faptei prevăzute de legea penală dacă nu sunt restituite părtii vătămate şi în măsura în care nu servesc la despăgubirea acesteia, dar si a  bunurilor şi banilor obţinuţi din exploatarea bunurilor supuse confiscării, precum şi a bunurillor produse de acestea, aspect ce rezultă din caracterul imperativ al normelor edictate de legiuitor, din modalitatea de redactare a art.118 din vechiul C.pen, respectiv art.112 C.pen., legiuitorul utilizând sintagma  “sunt supuse confiscării speciale”, “se confiscă“, dar şi împrejurarea  că imobilul situat în şoseaua Bucureşti – Ploieşti, nr. 25 – 27, sector 1, Bucureşti, compus din teren în suprafaţă de 4184,41 mp şi construcţia în suprafaţă 3140 mp edificată pe acesta cu suprafaţa construită la sol de 1986,25 mp, înscrisă în CF cu nr. 4405 a localităţii Bucureşti cu nr. cadastral 2693  a fost achizitionat cu banii proveniti din săvârşirea infractiunilor deduse judecatii, figurand în prezent proprietate 100% a SC Grivco SA., va dispune trecerea acestui imobil in patrimoniul statului liber de  orice sarcini“, se arată în motivarea sentinţei de condamnare a lui Dan Voiculescu.

Condamnarea lui Dan Voiculescu

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. Astfel, judecătorii au admis cererea procurorilor de majorare a pedepsei date de instanţa inferioară. Tribunalul Bucureşti îl condamnase la 5 ani de închisoare cu executare.

Magistraţii au respins ca nefondată cererea de schimbare a încadrării juridice făcută de Dan Voiculescu, din infracţiunea de spălare a banilor în infracţiunea de tăinuire.
 
Totodată, lui Voiculescu i-au fost interzise mai multe drepturi civile pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei principale: drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a fi director/împuternicit/asociat/administrator/beneficiar real al unor societăţi comerciale sau împuternicit al acestora, în ţară sau în străinătate.
 
De asemenea, magistraţii au decis să-i confişte omului de afaceri imobilul pe care acesta îl deţine în strada Gîrlei (sediul Antenei 3), dar şi un teren de 3.000 de metri pătraţi din sectorul 1 şi sediul firmei Grivco.
 
Totodată, instanţa a decis confiscarea a câte 2,9 milioane de lei de la Camelia si Corina Voiculescu, fiicele mogulului, reprezentând contravaloarea donaţiilor în acţiuni ale ICA făcute de Dan Voiculescu, dar şi a sumelor din chiria Romtelecom: peste 3 milioane de euro.
 
Judecătorii au mai dispus confiscarea specială a 3 milioane de dolari din conturile lui Voiculescu, dar şi identificarea tuturor bunurilor ce aparţin familiei.
 
În plus, magistraţii au pus sechestru pe terenul acestuia din şoseaua Bucureşti-Ploieşti numărul 25, dar şi pe cel din şoseaua Kiseleff.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite