Sedatul senator Voicu rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Voicu încearcă să iasă din închisoare
Cătălin Voicu încearcă să iasă din închisoare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul depus de senatorul Cătălin Voicu faţă de decizia de respingere a cererii de eliberare sub control judiciar. Voicu le-a declarat magistraţilor că a trebuit să fie sedat pentru a putea apărea în faţa instanţei.

Senatorul Cătălin Voicu rămâne în arest, magistraţii de la ÎCCJ respingând recursul depus de avocatul parlamentarului la decizia de respingere a cererii de elibereare sub control judiciar.

Şedinţa de judecare a recursului depus de parlamentar trebuia să aibă loc joi, însă noul avocat al senatorului Cătălin Voicu, Ion Cazacu, a cerut un termen pentru studierea dosarului, invocând faptul că a fost angajat de curând de către Voicu.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, pe 30 martie, emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Voicu.

Senatorul este acuzat că ar fi cerut bani pentru a interveni pe lângă magistraţi şi poliţişti în favoarea unor oameni de afaceri.

Pe 10 decembrie 2009, faţă de Cătălin Voicu s-a dispus urmărirea penală, iar la data de 11 decembrie 2009 s-a pus în mişcare acţiunea penală sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de trafic de influenţă.

Voicu: "Sunt sedat ca să nu explodez"

Senatorul Cătălin Voicu a precizat în faţa completului de 9 judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) că a luat medicamente pentru a putea face faţă înfăţişărilor în instanţă.

'Vă spun sincer: sunt sedat. Şi înainte de a intra în sala de judecată mi s-au dat medicamente pentru a putea rezista apariţiei în faţa dumneavoastră. Este vorba de medicamente care nu se găsesc în farmacii. Sunt nevoit să le iau pentru a nu exploda, a nu face un atac cerebral. De 17 nopţi nu am mai dormit, gândindu-mă cu ce am greşit', a spus Cătălin Voicu, cu ocazia judecării recursului la decizia prin care a fost respinsă cererea de eliberare sub control judiciar.

Senatorul şi-a susţinut nevinovăţia şi a reafirmat faptul că este victima unui "linşaj mediatic".

De ce este Voicu în arest, iar "locotenenţii" săi în libertate: "temerile că inculpatul va încerca zădărnicirea aflării adevărului"

În motivarea deciziei de respingere a cererii depuse de avocaţii senatorului, Instanţa Supremă arată că acuzaţiile aduse lui Cătălin Voicu  sunt "deosebit de grave", iar solicitarea acestuia de a fost făcută "prea devreme în raport de momentul arestării".

"Faptele reţinute în sarcina inculpatului sunt deosebit de grave raportat la modalitatea de desfăşurare a activităţii infracţionale la calitatea acestuia de senator în Parlamentul României şi vicepreşedinte al Comisiei de apărare din cadrul Senatului, la scopul urmărit şi natura relaţiilor sociale cărora le-a adus atingere", se arată în motivare.

Potrivit ÎCCJ, "temerile că inculpatul va încerca zădărnicirea aflării adevărului, susţinute de probele la care s-a făcut deja referire, persistă".

Senatorul Cătălin Voicu a invocat în şedinţa de judecată de luni că Radu Dan Florea şi Laura Drăgotescu, cele două persoane care au purtat convorbiri interceptate de DNA şi care au stat la baza arestării sal, nu ar avea calitatea de martori în dosar, motiv pentru care nici interceptările nu ar trebui considerate probe.

Judecătorul Livia Luminiţa Zglimbea mai notează în motivarea deciziei că fapătucl că cei doi nu au deocamdată calitatea de martori "nu modifică aprecierea făcută de Cătălin Voicu atâta vreme cât dosarul este în faza de urmărire penală, iar cercetările sunt în curs de desfăşurare".

În finalul motivării deciziei sale, instanţa conchide că "natura infracţiunilor de corupţie pentru care este cercetat inculpatul, calitatea în care acesta a acţionat, precum şi încercările ulterioare de a zădărnici aflarea adevărului reclamă menţinerea stării de arest a inculpatului".

Cătălin Voicu a ajuns după gratii pe 30 martie, fiind acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite