Secretara directorului general al OPCOM, reţinută pentru înşelarea unor unităţi bancare. Ea ar fi emis adeverinţe false

Secretara directorului general al OPCOM, reţinută pentru înşelarea unor unităţi bancare. Ea ar fi emis adeverinţe false

Secretara ar fi emis mai multe adeverinţe de salariu false FOTO Arhivă Adevărul

Secretara directorului general al OPCOM, operatorul pieţei de energie electrică şi gaze naturale, a fost reţinută, împreună cu alte trei persoane, după ce ar fi emis mai multe adeverinţe de salariu false, care au fost folosite pentru înşelarea unor unităţi bancare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Surse din cadrul Poliţiei au precizat că secretara directorului general al societăţii OPCOM, Margareta Stancu, ar fi falsificat mai multe adeverinţe de salariu, pe care i le-ar fi dat apoi prietenului ei, Cătălin Urs (25 de ani). Ulterior, documentele au fost folosite de apropiaţi ai lui Urs, care au reuşit să înşele cinci unităţi bancare, de la care ar fi obţinut credite în valoare totală de peste 300.000 de lei, arată Mediafax.

Grupul, format din patru bărbaţi şi şapte femei, era în atenţia anchetatorilor încă din luna februarie. Pentru destructurarea grupului infracţional, poliţiştii bucureşteni, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, au pus în executare, marţi, 11 mandate de aducere.

„Una dintre persoane, profitând de calitatea de secretară la o societate comercială, ar fi întocmit în fals mai multe adeverinţe, folosind ştampila unităţii, iar în baza acestor documente o altă persoană ar fi întocmit în fals înscrisuri sub semnătură privată, cooptând titulari de credite şi giranţi”, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de Poliţia Capitalei.

Acţiunea a fost făcută cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. 

Anchetatorii au reţinut patru persoane, între care Margareta Stancu şi Cătălin Urs, care urmează să fie prezentate în faţa instanţei Judecătoriei Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: