Secretar de stat în MApN: Mobilizarea fără precedent a NATO arată că intenţiile Kremlinului de a-i dezbina pe Aliaţi au eşuat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), tema centrală a forumului a fost legată de evoluţia războiului din Ucraina Foto Facebook/ Simona Cojocaru
Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), tema centrală a forumului a fost legată de evoluţia războiului din Ucraina Foto Facebook/ Simona Cojocaru

Secretarul de stat în Ministerul Apărării Naţionale Simona Cojocaru a transmis, miercuri, la forumul "Diplomacy 360 - How diplomacy could end a war", desfăşurat la Constanţa, că mobilizarea fără precedent a NATO arată clar că intenţiile Kremlinului de a-i dezbina pe Aliaţi au eşuat.

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a participat, miercuri, la deschiderea Forumului internaţional "Diplomacy 360 - How diplomacy could end a war”, organizat la Constanţa. La acesta au participat mai mulţi şefi de misiuni diplomatice şi ataşaţi ai apărării din statele aliate şi partenere acreditaţi la Bucureşti, respectiv reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţul Constanţa. 

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), tema centrală a forumului a fost legată de evoluţia războiului din Ucraina, cu acest prilej având loc un schimb consistent de opinii despre modalităţile de soluţionare a conflictului. 

"Secretarul de stat Cojocaru a reiterat sprijinul României pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, condamnând cu fermitate agresiunea militară ilegală, brutală şi nejustificată a Federaţiei Ruse. Oficialul român a prezentat principalele linii de efort realizate pe palierul politico-militar pentru sprijinirea Ucrainei, evidenţiind contactele frecvente cu ţara vecină la nivel de miniştri ai apărării, ajutorul umanitar oferit, rolul deosebit al hub-ului logistic umanitar de la Suceava şi suportul acordat refugiaţilor ucraineni care au intrat pe teritoriul naţional", arată sursa citată. 

De asemenea, au fost evidenţiate demersurile făcute la nivel aliat pentru întărirea măsurilor de apărare şi descurajare pe flancul estic al NATO, inclusiv decizia de înfiinţare a unui Grup de Luptă NATO în România. 

"Secretarul de stat a transmis faptul că mobilizarea fără precedent a NATO arată clar că intenţiile Kremlinului de a-i dezbina pe Aliaţi au eşuat. Oficialul român a mulţumit statelor aliate care au trimis trupe şi capabilităţi în România în cadrul Forţei de Răspuns a NATO, măsurilor de Poliţie Aeriană Întărită sau la nivel bilateral şi pentru contribuţiile substanţiale anunţate în vedere operaţionalizării Grupului de Luptă NATO din România", adaugă MApN.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite