Sebastian Ghiţă, urmărit penal după ce l-ar fi ameninţat cu moartea pe primarul Robert Negoiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Ghiţă este acuzat de ameninţare FOTO Mediafax
Sebastian Ghiţă este acuzat de ameninţare FOTO Mediafax

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală faţă de deputatul PSD Sebastian Ghiţă ca urmare a denunţului făcut de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă (PSD). Acesta este acuzat că l-ar fi ameninţat cu moartea pe edilul din Capitală.

„În cauza având ca obiect plângerea formulată de numitul Negoiţă Robert împotriva lui Ghiţă Sebastian, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus astăzi, 16.05.2014, începerea urmăririi penale cu privire la fapta sesizată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare”, potrivit unui comunicat emis de Parchetul General.

În perioada următoare, atât Robert Negoiţă, cât şi Sebastian Ghiţă vor fi audiaţi de procurori şi vor fi nevoiţi să aducă dovezi care să le susţină punctele de vedere.

Pe 13 mai, primarul s-a plâns procurorilor că Sebastian Ghiţă l-ar fi sunat şi l-ar fi ameninţat cu moartea. „Mi-a spus: o să te termin, ai intrat pe mâna mea, o să te termin, mori de mâna mea, n-o să te las. Astea sunt cuvintele”, a declarat edilul la ieşirea din sediul Parchetului General.

Ghiţă neagă acuzaţiile

În replică, Sebastian Ghiţă a afirmat că este gata să pună la dispoziţia jurnaliştilor listingul telefonului, pentru a demonstra că nu a vorbit cu Robert Negoiţă. 

„Dacă te simţi ameninţat cu moartea, nu aştepţi zece zile să reacţionezi. Ori a visat urât ieri noaptea, ori l-a păcălit cineva aseară la telefon“, a declarat deputatul. Mai mult, Ghiţă a precizat că nu a vorbit cu primarul de foarte multe zile. 

„Nu am mai vorbit cu domnul Negoiţă nici direct si nici la telefon de foarte multe zile. Nu am avut niciodată legături de niciun fel“, susţine Sebastian Ghiţă. 

Ghiţă, ameninţat cu moartea de Sorin Ovidiu Vîntu. Acesta urmă a ajuns la închisoare

În urmă cu trei ani, Sebastian Ghiţă reclama tot la Parchetul General că a fost ameninţat cu moartea de către omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. 

„Am fost şantajat şi ameninţat cu moartea de către Sorin Ovidiu Vîntu (foto) şi Ion Ilie. Aceştia au încercat să obţină de la mine peste două milioane de euro pe an, timp de cinci ani, fără acte, ca taxă de linişte. Nu am luat în nici un moment în calcul varianta acceptării şantajului şi am acţionat în consecinţă”, declara atunci Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a scris în plângerea depusă la Parchetul General, că Vîntu „a proferat ameninţări cu suprimarea fizică“.

În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor, de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate. Concret, constrângerea a fost realizată de către Vîntu prin ameninţarea cu uciderea lui Sebastian Ghiţă, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

După nici un an, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la 12 luni de închisoare cu executare în acest dosar. 

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

De ce se sfâşie între ei „lupii tineri“ ai PSD

Scandal surprinzător între „lupii tineri“ din PSD. Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, l-a reclamat la Parchetul General pe deputatul Sebastian Ghiţă că l-ar fi ameninţat cu moartea. Mărul discordiei nu a fost dezvăluit de cei doi protagonişti, ambii numărându-se printre milionarii tineri din PSD.

Război în PSD. Primarul Robert Negoiţă îl acuză pe deputatul Sebastian Ghiţă că l-ar fi ameninţat cu moartea. Ghiţă: „A visat urât noaptea”

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, s-a prezentat marţi la sediul Parchetului General pentru a depune o plângere împotriva colegului său de partid, deputatul PSD Sebastian Ghiţă, pe care îl acuză că l-ar fi ameninţat cu moartea. În urmă cu trei ani, Ghiţă depunea la rândul lui o plângere asemănătoare împotriva lui Sorin Ovidiu Vîntu, care a fost condamnat la un an de închisoare pentru şantaj.

Vîntu, eliberat de 1 Mai, după ce a ispăşit un an de închisoare pentru că l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă

Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat chiar în ziua de 1 Mai, când expiră termenul de un an de închisoare la care a fost condamnat pentru şantaj, pe 21 iunie 2012. Anchetatorii au decis că omul de afaceri şi bodyguardul său l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le dea suma de 150.000 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite