Sebastian Ghiţă, reclamat de fostul director general AMPOSDRU Carmen Roşu la DNA pentru şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Ghiţă este urmărit penal şi pentru ameninţare
Sebastian Ghiţă este urmărit penal şi pentru ameninţare

Deputatul Sebastian Ghiţă a fost reclamat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) de fostul director general AMPOSDRU Carmen Roşu, care îl acuză că a şantajat-o pentru ca firmele acestuia să câştige anumite contracte finanţate din fonduri europene.

„A făcut presiuni şi când am fost la POSDRU, şi la POSCCE, şi la Ministerul Fondurilor Europene. Peste tot. Şantajul continuă. Sunt oameni care vor începe să vorbească. Eu doar am început”, a declarat Carmen Roşu, citată de Mediafax.

Fostul director general AMPOSDRU, care candidează la europarlamentare din partea PMP, susţine că presiunile exercitate asupra sa de Sebastian Ghiţă „au fost cu un puternic impact emoţional".

„Şantajul la care a recurs respectivul m-a afectat în mod deosebit, mai ales că lucrez în sistemul de stat de peste 18 ani şi am gestionat fonduri europene de patru miliarde de euro. (...) Faptul că mi-a fost reorganizat postul, singura cale de a fi eliminată din sistem, denotă modul în care sunt 'trataţi' cei incomozi din administraţia publică. Problema semnalată este cu atât mai gravă cu cât este vorba de bani europeni şi, după cum ştim cu toţii, fraudele din bani europeni sunt sancţionate şi nu pot fi trecute cu vederea”, a mai spus Roşu.

Procurorii Parchetului General au început vineri urmărirea penală pe numele lui Sebastian Ghiţă, pentru ameninţare, ca urmare a unei plângeri formulate de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

„În cauza având ca obiect plângerea formulată de numitul Negoiţă Robert împotriva lui Ghiţă Sebastian, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus astăzi, 16.05.2014, începerea urmăririi penale cu privire la fapta sesizată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare", s-a arătat într-un comunicat emis vineri de procurori.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a depus marţi, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, o plângere penală în cazul deputatului Sebastian Ghiţă, după ce acesta l-ar fi ameninţat cu moartea la telefon.Pe 13 mai, primarul s-a plâns procurorilor că Sebastian Ghiţă l-ar fi sunat şi l-ar fi ameninţat cu moartea. „Mi-a spus: o să te termin, ai intrat pe mâna mea, o să te termin, mori de mâna mea, n-o să te las. Astea sunt cuvintele”, a declarat edilul la ieşirea din sediul Parchetului General.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Sebastian Ghiţă, urmărit penal după ce l-ar fi ameninţat cu moartea pe primarul Robert Negoiţă

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală faţă de deputatul PSD Sebastian Ghiţă ca urmare a denunţului făcut de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă (PSD). Acesta este acuzat că l-ar fi ameninţat cu moartea pe edilul din Capitală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite