Se redeschid birourile de înmatriculări auto. Cum se fac programările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Responsabilii DRPCIV vor încerca să evite aglomeraţia la ghişee
Responsabilii DRPCIV vor încerca să evite aglomeraţia la ghişee

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) informează că, începând le luni, 18 mai, se vor relua treptat activităţile de relaţii cu publicul la toate serviciile publice comunitare, cu excepţia celor aflate în zone carantinate.

„Prioritatea noastră este creşterea capacităţii de preluare a solicitărilor pe linie de înmatriculări/preschimbări permise de conducere prin readucerea în activitate a personalului propriu delegat la alte structuri ca forte de sprijin pe perioada stării de urgenta, întrucât estimăm o creştere semnificativă a solicitărilor pe această linie odată cu relaxarea măsurilor impuse de starea de urgenţă”, a anunţat DRPCIV.  

În ceea ce priveşte programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare acesta diferă de la un judeţ la altul, sens în care recomandăm consultarea site-urilor instituţiilor prefectului, respectiv site-ul www.drpciv.ro, secţiunea program de lucru serviciul public comunitar, aflată în pagina principală.

„Activităţile se vor soluţiona doar în baza programărilor online -  accesibile pe site-ul instituţiei noastre www.drpciv.ro. Accesul în incinta sediilor se vă face controlat, în grupuri mici formate din 5-10 persoane, prin grija personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcţie de particularităţile spaţiului de lucru cu publicul.

În ceea ce priveşte activitatea de examinare –preconizăm reluarea acesteia la începutul lunii iunie – în două etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi distanţare socială în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

Prima etapă – examinarea la proba practică pentru cei declaraţi admis la proba teoretică şi programaţi la proba practică pe durata instituirii stării de urgenţă  (cu prioritate pentru candidaţi afectaţi de masurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat  documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare).

În vederea programării candidaţilor aflaţi în aceasta situaţie sunt analizate doua posibilităţi:

-Programarea din oficiu cu informarea acestora – în ordinea programărilor anterioare, 

-Programarea prin intermediul şcolilor de şoferi pe platforma online dedicate – cu informarea candidatului.

În a doua etapa –reluarea activităţii de examinare – proba teoretică la aproximativ 2 săptămâni, în funcţie de volumul solicitărilor  pentru proba practică.

În vederea desfăşurării activităţii de examinare vor fi respectate, cu stricteţe, următoarele măsuri de protecţie în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului ;

-Utilizarea măştilor de protecţie - atât pentru candidaţi cât şi pentru examinatori;

-Dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfăşurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe;

-Respectarea distanţării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susţinerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, cel puţin 1,5 m;

-Evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaţilor cu însoţitori (prieteni, rude, susţinători).  Accesul va fi permis doar candidatul şi reprezentanţii scolilor de conducători auto; 

-Desfăşurarea activităţii de instruire numai în spaţii deschise, cu respectarea regulilor de distanţare socială”, a mai comunicat DRPCIV. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite