„Scriitorul“ Cătălin Voicu a fost eliberat condiţionat. Cât de „ştiinţifice“ sunt cărţile scrise de fostul senator PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Voicu a ispăşit o pedeapsă pentru corupţie
Cătălin Voicu a ispăşit o pedeapsă pentru corupţie

Fostul senator Cătălin Voicu, condamnat la şapte ani de închisoare pentru corupţie, a fost eliberat, în urma unei decizii irevocabile a Tribunalului Dâmboviţa. Voicu a scris după gratii nu mai puţin de şase cărţi.

La 19 ianuarie, Tribunalul Dâmboviţa a amânat hotărârea privind o eventuală eliberare condiţionată a fostului senator PSD Cătălin Voicu, condamnat în 2013 la şapte ani de închisoare pentru corupţie.

Tribunalul Dâmboviţa a solicitat înscrisuri care să dovedească caracterul ştiinţific al celor şase cărţi scrise de Voicu în penitenciar.

Comisia penitenciarului a recomandat eliberarea sa condiţionată, printre altele, pentru că fostul senator a scris mai multe cărţi.

Fostul senator Cătălin Voicu, condamnat la 7 ani pentru corupţie, a scris deja 6 cărţi, ceea ce înseamnă că pedeapsa i-ar putea fi redusă cu 6 luni. Cinci dintre cărţile lui Voicu au fost girate de fostul procuror militar Dan Voinea.

Cât de „ştiinţifice“ sunt cărţile lui Cătălin Voicu

Din pedeapsa iniţială de şapte ani, fostul senator a executat aproape trei ani. Voicu a scris şase cărţi în Penitenciarul Găeşti, care i-au adus 180 de zile de câştig. Caracterul ştiinţific al cărţilor sale este discutabil. De pildă, cartea „Stările de criză în democraţie”, care are 128 de pagini, este o înşiruire de legi, tratate internaţionale, şi concepte, punctate pe alocuri cu câteva păreri personale. Lucrarea are o bibliografie de 38 de cărţi.

„Aşa cum oamenii se nasc goi şi trăiesc sub veşminte, aşa se nasc liberi şi trăiesc sub legi. Veşmintele incomodează oarecum mişcările corpului, însă îl apără de accidentele exterioare, legile strâmtorează pasiunile însă apără onoarea, viaţa, averile”, este una din ideile lui Voicu.

Fostul parlamentar a arătat că a scris această carte inspirat de contextul internaţional. Pe copertă, într-o singură frază, el a scris ce l-a inspirat pentru a scrie careta în închisoare.

„Lucrarea de faţă mi-a fost inspirată de contextul internaţional caracterizat de un climat de nesiguranţă şi chiar pericol pentru umanitate în condiţiile apariţiei celor două fronturi active Ucraina şi Siria, cu toate consecinţele care decurg  de aici de valul fără de sfârşit al refugiaţilor, un adevărat exod asupra Europei şi organismelor internaţionale, de drama umanitară ce se consumă chiar sub ochii noştri în aceste zile „fierbinţi” al mileniului al III-lea când se spune că Rusia a pierdut al III-lea Război Mondial, respectiv „Războiul Rece” şi l-a început pe cel de-al IV-lea- operaţiunile actuale mai mult sau mai puţin vizibile”.

Recomandarea lui Dan Voinea

Potrivit legislaţiei, pentru ca deţinuţii să beneficieze de reducerea de 30 de zile dacă scriu o carte, aceştia trebuie să aibă recomandrea unui profesor universitar. În acest caz, fostul magistrat militar Dan Voinea este cel care i-a făcut o apreciere generoasă în prefaţa cărţii. Aceasta este intitulată: „Apreciere privind lucrarea de cercetare ştiinţifică”.

„În comunitatea academică domnul Cătălin Voicu şi-a câştigat un prestigiu profesional remarcabil. Ca urmare, elaborarea acestei lucrări ştiinţifice este binevenită. Această lucrare cu caracter deopotrivă juridic, dar şi militar, oferă răspunsuri şi soluţii la întrebările care se pun tot mai întemeiat privind posibilităţile statului de soluţionare a stărilor de criză cu care se poate confrunta societatea la un moment dat şi ce măsuri pot lua autorităţile în asemenea situaţii”.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite