„Scorpionii Negri” au plecat în ultima misiune în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Scorpionii Negri”, militarii Batalionului 20 Infanterie Dolj au plecat duminică în Afganistan, la ultima misiune la care participă militarii români în acest teatru de operaţii.

„Sunteţi militari cu o vastă experienţă în teatrele de operaţii pentru că aţi îndeplinit, de-a lungul timpului, numeroase misiuni în Afganistan, Bosnia şi Irak, unde aţi demonstrat profesionalism şi determinare. De aceea sunt convins că, şi de această dată, vă veţi îndeplini misiunile la standarde ridicate”, a spus ministrul Mircea Duşa la ceremonia de plecare a acestor militari.

De asemenea, ministrul Apărării Naţionale le-a cerut să depună tot efortul pentru o cooperare excelentă cu Forţele de Securitate Naţionale Afgane, astfel încât „acestea să preia conducerea şi să asigure un mediu de securitate stabil care să favorizeze dezvoltarea economică şi instituţională a Afganistanului”.

„Scorpionii Negri” îi vor înlocui, treptat, prin deplasarea mai multor detaşamente, pe militarii din batalionul 151 infanterie de la Iaşi.

Principala misiune a militarilor craioveni este menţinerea securităţii şi stabilităţii în aria de responsabilitate în care vor acţiona (o porţiune din autostrada A1), de susţinere a autorităţilor locale în vederea extinderii autorităţii guvernamentale, precum şi asigurarea libertăţii de mişcare a forţelor de coaliţie.

La finalul misiunii, care va dura şase luni, „Scorpionii Negri” se vor ocupa şi de repatrierea echipamentelor militare din Afganistan. Este ultimul batalion care participă la misiuni în Afganistan înainte ca armata afgană să preia controlul. În prezent, în Afganistan sunt 1.014 militari români.

Vă mai recomandăm:

Tânără bistriţeancă recent întoarsă din misiune: „După o experienţă în Afganistan, preţuieşti mai mult ce ai acasă”

Instructorii militari americani, impresionaţi de micul burg săsesc

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite