Schimbări în prima zi de şcoală: locul clasei pregătitoare e la grădiniţă. Victor Ponta nu vrea clasa experiment la şcoală, de anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta anunţă rocada clasei pregătitoare, înapoi la grădiniţă, la festivitatea de deschidere a anului şcolar
Victor Ponta anunţă rocada clasei pregătitoare, înapoi la grădiniţă, la festivitatea de deschidere a anului şcolar

Premierul Victor Ponta a asistat la dechiderea anului şcolar la Târgu Jiu, în judeţul Gorj. Cu această ocazie, el a declarat că locul clasei pregătitoare nu este la şcoală, ci la grădiniţă.

UPDATE 11.00 Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, în urma anunţului făcut de Victor Ponta, că într-adevăr clasa pregătitoare la şcoală nu este cea mai fericită soluţie: "Am vorbit de nenumărate ori de acest lucru. Acum nu mai putem reveni la grădiniţă cu clasa pregătitoare, am adus şi mobilierul. Nu cred că e cea mai fericită soluţie, în această şcoală vor fi şi copii de cinci ani şi copii de 16 ani. Ne gândim să revenim la grădiniţă şi pentru că foarte multe şcoli le-au amenajat în laboratoare" (din lipsă de spaţiu), a declarat Ecaterina Andronescu.

Victor Ponta a declarat că, din punctul lui de vedere, este necesar şi util ca "faimoasa clasă pregătitoare" să funcţioneze de anul viitor în cadrul grădiniţei, nu al şcolii. Clasa pregătitoare nu va fi desfiinţată, râmâne, dar se mută înapoi la grădiniţă. Decizia de a organiza clasa experiment la şcoală a fost una pripită, a declarat premierul la începutul discursului său, informează RTV. "Cred că ne-am grăbit puţin şi am dat multe bătăi de cap părinţilor cu această clasă pregătitoare, cred că cei mai mici trebuie să rămână încă un an acolo unde au început grădiniţa, după care, când vin la şcoală, să fie cât mai bine pregătiţi", a spus Victor Ponta.

El a declarat că "este o mare onoare" să participe la deschiderea noului an şcolar la Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Târgu-Jiu şi le-a urat succes tuturor elevilor, "începând cu faimoasa clasă pregătitoare".

"Sunt absolut convins că în România şi în lumea în care trăim fără a avea o şcoală performantă niciunul dintre aceşti copii nu are o şansă adevărată în viaţă. Aseară băiatul meu mă întreba dacă nu pot să amân şcoala cu o săptâmână sau două şi i-am spus că dacă îşi doreşte cu adevărat putem să o amânăm de tot sau să nu mai meargă deloc, dar l-am întrebat ce face fără şi a spus da, ai dreptate trebuie să merg la şcoală", a mai afirmat premierul.

Potrivit acestuia, copiii din clasa zero trebuie să rămână încă un an la grădiniţă, iar când vin la şcoală "să fie cât mai bine pregătiţi".

Clasa pregătitoare se întoarce aşadar la grădiniţă începând cu 2013, conform declaraţiei făcute de Victor Ponta la festivitatea de deschidere a anului şcolar.

La grădiniţă există posibilitatea unui program prelungit, unde copiii pot fi supravegheaţi, explică reprezentanţi ai asociaţiilor părinţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite