FOTO Scheletele din dulapul comisarului Maghiari - proprietăţi de milioane de euro dintr-un salariu de bugetar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din leafa de bugetar, comisarul de la Brigada Rutieră, Marius Maghiari a ridicat o vilă cât un palat, dar şi un restaurant de lux. Toate sunt însă pe numele soţiei, pentru că legea nu-i permite ofiţerului să facă afaceri sub acoperirea uniformei. Însă soţia poliţistului se pare că dă şi sume impresionante de bani cu împrumut.

Încercarea comisarului Marius Maghiari de la Brigada Rutieră de a muşamaliza accidentul pe care l-a provocat pe 8 iunie a scos la iveală lucruri care probabil ar fi rămas bine ascunse de ochii publicului dacă atunci când a lovit o femeie pe trecerea de pietoni şi-ar fi recunoscut vina. Însă, în urma scandalului în care singur s-a aruncat a ieşit la iveală faptul că ofiţerul de poliţie deţine o avere impresionantă, are legături prea strânse cu personaje controversate şi nu în ultimul rând, soţia sa, Luiza Maghiari, ar da sume impresionante de bani cu împrumut.

Când a picat prima mască

Concret, comisarul Maghiari a ieşit din anonimat în 2012, odată cu scandalul Vrăjitoarelor, când procurorul Maximilian Bălăşescu, care ancheta plângerea Oanei Zăvoranu împotriva unor ghicitoare, a fost arestat şi, ulterior, condamnat pentru că a luat mită. În acel dosar, Marius Maghiari şi finul său, Sebastian Dobrescu, cunoscut pentru activităţi de cămătărie, au avut calitatea de denunţători.

Alăturarea numelui comisarului de cel al unui interlop a fost practic o primă pată pe imaginea de poliţist-model a lui Marius Maghiari, cunoscut până atunci doar din reportajele despre accidente teribile de circulaţie pe care le-a anchetat. Iar dosarul privind tentativa de muşamalizare a accidentului rutier provocat de fostul şef al Serviciului de accidente grave a ruinat definitiv reputaţia poliţistului.

Poliţist la serviciu, patron de restaurant acasă

Deşi câştigă circa 3.300 de lei pe lună din leafa de bugetar, comisarul Marius Maghiari a acumulat o avere impresionantă, care i-ar face invidioşi pe toţi colegii săi. Nu este vorba însă de averea la vedere, pentru că în declaraţiile oficiale Marius Maghiari apare sărac lipit. Potrivit declaraţiei de avere, poliţistul nu are nici case, nici afaceri, nici maşini şi nici conturi în bănci, ci doar datorii.

Marius Maghiari FOTO Adevărul 

Marius Maghiari FOTO Adevarul

Cu toate acestea, comisarul locuieşte într-o vilă impresionată, de câteva sute de metri pătraţi, situată într-o zonă rezidenţială, din Băneasa. Curtea, dar şi garajul subteran al palatului, adăpostesc mai multe maşini, printre care un autoturism de lux Mercedes ML. Pentru ca intimitatea poliţistului să nu fie tulburată de nimic, proprietatea este înconjurată de un zid înalt de 3 metri, construit cu stâlpi şi centuri din beton.

Lipit de gardul vilei, familia Maghiari mai are o proprietate de lux. Este vorba de hotelul-restaurant ”Papion”, local de fiţe frecventat de multe vedete din showbiz.
”Povestea începe cu denumirea de Papion – o îmbinare perfectă între eleganţă, stil, rafinament şi modernitate. (...) Restaurantul Papion reprezintă alegerea perfectă pentru organizarea unui eveniment privat sau corporate, plin de rafinament, bucurie şi culoare”, se arată în prezentarea de pe site-ul localului.

Pentru că luxul costă, preţurile sunt pe măsură. Un meniu pentru o nuntă sau un botez pleacă de la 280 de lei de persoană şi ajunge până la peste 400 de lei, pentru cei mai pretenţioşi.
Poliţistul nu a lăsat nimic la voia întâmplării, aşa că a trecut pe site, pe lângă preţurile practicate pentru diferite evenimente, şi bacşişurile pe care trebuie să le lăse clienţii la astfel de ocazii. Pentru 40-50 de persoane, „tipsul” este de 10% din valoarea consumaţiei, pentru 51-70 de persoane, acesta scade la 7%, iar pentru 71-120 de persoane, bacşişul este de 5%.

Avere de invidiat, firme falimentare

În acte, totul este trecut pe numele soţiei, pentru că Marius Maghiari, în calitate de funcţionar public cu statut special, nu are voie să desfăşoare activităţi de natură să lezeze onoarea şi demnitatea uniformei de poliţist, aşa cum este şi cea de patron de cârciumă, fie ea şi de lux.
Luiza Daniela Maghiari, de profesie make-up artist, este cea care, aparent, controlează afacerile familiei.

Luiza Maghiari, care are un salon de înfrumuseţare chiar la hotelul Papion, este asociat şi administrator la două firme: Papion Concept SRL şi Papion Stil SRL. Soţia poliţistului a avut grijă să înregistreze marca ”Papion” pe numele său, care este valabilă până în anul 2020. Luxul afişat de localul de fiţe contrastează însă cu situaţia dificilă în care se zbat firmele familiei Maghiari.

Potrivit ultimului bilanţ depus la ANAF, Papion Concept SRL, care figurează cu un singur angajat, a avut în 2014 o cifră de afaceri netă de 418.000 de lei. Cu toate acestea, firma nu a avut profit, înregistrând pierderi de circa 11.000 de lei. De asemenea, Papion Concept figurează cu datorii de 527.000 de lei.

Legături periculoase

În plus, presa a relatat pe larg despre legăturile familiei lui Marius Maghiari cu Sebastian Dobrescu, personaj controversat, care s-ar ocupa cu cămătăria. Potrivit portalului instanţelor de judecată, Dobrescu are mai multe dosare în care a cerut executarea silită a unor persoane pe care le-a împrumutat.

Însă se pare că şi Luiza Daniela Maghiari obişnuieşte să dea bani cu împrumut. Conform aceluiaşi portal, soţia poliţistului de circulaţie a obţinut din partea magistraţilor mai multe încuviinţări de executare silită, ultima chiar în primăvara acestui an. Anul trecut, Luiza Maghiari a lăsat fără case două persoane. ”Admite cererea formulată de creditoarea Maghiari Luiza Daniela. Învesteşte cu formulă executorie contractul de împrumut cu garanţie reală imobiliară autentificat sub nr. 1086 din 03.05.2011 de Biroul Notarilor Publici...”, se preciza în dispozitivul sentinţei judecătoreşti.

A bătut un adolescent

Comisarul Marius Maghiari mai are pe numele său un dosar penal. În 2014, el a fost reclamat că a lovit un coleg de clasă al fiicei sale. Băiatul lovit de Maghiari a avut nevoie de patru-cinzi zile de îngrijiri medicale, iar ulterior a depus plângere împotriva comisarului. Iniţial, dosarul a fost deschis de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, fiind preluat în luna mai de Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

Accident cu scandal la Poliţia Rutieră

Reţinerea, săptămâna trecută, a comisarului Marius Maghiari, de la Brigada de Poliţie Rutieră, şi a altor şapte poliţişti, a declanşat un imens scandal. Maghiari a fost acuzat de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 că a încercat să muşamalizeze un accident pe care l-a provocat chiar el, când a lovit cu maşina o femeie în vârstă de 34 de ani pe trecerea de pietoni.

Daniel Piştea (foto dreapta), adjunct al şefului Poliţiei Rutiere, Liviu Daniel Cânea şi Auraş Eugen Ţuţui, de la Brigada de Poliţie Rutieră, precum şi Ion Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie, Mihăiţă Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira şi Marian Lupu Pasăre, toţi de la Secţia 2, sunt anchetaţi pentru că ar fi vrut să-l facă scăpat pe Marius Maghiari. Toţi au fost reţinuţi de procurori săptămâna trecută. Anchetatorii au cerut Judecătoriei Sectorului 1 arestarea lor preventivă, însă solicitarea a fost respinsă de instanţă, care i-a lăsat liberi pe toţi, doar în cazul lui Maghiari fiind luată măsura controlului judiciar.

Daniel Piştea FOTO Adevarul

A vrut să cadă la înţelegere cu victima

Accidentul provocat de Marius Maghiari a avut loc pe 8 iunie, la o trecere de pietoni de lângă Fântâna Mioriţa, din Capitală. Aflat la volan, poliţistul a accidentat grav o femeie. El a dus victima la spitalul Elias, însă ar fi decis să ascundă adevărul, afirmând că victima este bona copilului său şi s-ar fi accidentat acasă la el, căzând de pe o schelă. Ulterior, Maghiari a declarat că a încercat să ajungă la o înţelegere cu victima pentru a nu se ajunge la deschiderea unui dosar penal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite