VIDEO Scene violente în Piaţa Victoriei: doi jandarmi, printre care o femeie, bătuţi de manifestanţi furioşi, după ce au fost abandonaţi de colegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi jandarmi, dintre care o femeie, au fost prinşi în mijlocul unui grup de manifestanţi şi au căzut victime agresiunii mulţimii furioase. Jandarmeriţa este internată la UPU Floreasca, cu traumatism şi suspiciune de fractură de coloană cervicală.

Un cordon de scutieri din partea stângă a Guvernului şi-a croit drum în mijlocul manifestanţilor, în încercarea de a-i dispersa. Doi jandarmi, un bărbat şi o femeie, au rămas blocaţi în mijlocul protestatarilor. Manifestanţii paşnici au încercat să-i ţină în frâu pe cei violenţi şi au format un cerc în jurul celor doi jandarmi, însă, protestatari furioşi au ajuns la cei doi şi i-au lovit cu pumnii şi picioarele.

S-au scurs clipe  de groază în care protestatarii paşnici încercau să îi protejeze pe jandarmi de violenţe, timp în care în zonă nu şi-au făcut apariţia alte forţe de ordine. 

Cei doi jandarmi au fost scoşi de un grup de manifestanţi paşnici, care au făcut scut uman în jurul celor doi jandarmi şi i-au escortat până la un grup de jandarmi, care nu au intervenit pentru a-şi salva colegii.

În cele din urmă, jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, gonind oamenii: au aruncat grenade cu gaze lacrimogene şi au folosit tunul cu apă. Oamenii au fost luaţi prin surprindere şi au încercat să fugă pe bulevardele din jur.

Cei câţiva protestari care au fost violenţi pe parcursul mitingului au ripostat la asaltul jandarmilor, aruncând cu sticle şi pietre.

Două arme de foc au fost furate din dotarea jandarmilor

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite