Scenariul roşu pentru Bucureşti a fost amânat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Bucureşti, şcolile vor trece la regim exclusiv online
În Bucureşti, şcolile vor trece la regim exclusiv online

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a intrat în şedinţă după ce rata de infectare cu noul coronavirus în Capitală anunţată de Institutul Naţional de Sănătate a ajuns la 3.11 cazuri la mia de locuitori. Ulterior, INSP a mai dat publicităţii şi o a doua rată de infectare, de 2,65, calculată după o formulă diferită. Drept urmare, încă nu este clar dacă şi ce măsuri se vor lua în Capitală. Şedinţa de la Guvern va fi decisivă.

UPDATE Institutul Naţional de Sănătate Publică a revenit şi, pe lângă coeficientul de 3,11 calculat în funcţie de „populaţia rezidentă la 1 ianuarie 2020”, a mai comunicat şi un coeficient de 2,65 în care s-a luat în calcul „populaţia după domiciliu la 1 ianuarie 2020”. 

Drept urmare, prefectul Capitalei a anunţat că, deodamdată, nu era în vedere impunerea de noi restricţii. 

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban se întâlneşte marţi în şedintă cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul de Interne, Marcel Vela şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Întâlnirea este programată să aibă loc la ora 16:00, la Palatul Victoria.  

Conform legii, o primă măsură care ar putea fi luată de autorităţi va fi trecerea şcolilor în regim exclusiv online. Mai mult, aşa cum declara recent premierul Ludovic Orban nu este exclusă inclusiv la carantinarea anumitor zone. 

„Este reglementat în hotărârea de guvern. Dacă este depăşită rata de incidenţă de 3 la mie, cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, şcolile vor trece în regim online, integral. De asemenea - aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate - se poate ajunge inclusiv la carantinarea anumitor zone. Sperăm să nu se ajungă aici şi am convingerea că oamenii înţeleg situaţia prin care trecem, că vor avea grijă şi că se vor păzi de infectare”, a precizat premierul.

În Capitală, în ultimele şapte zile au fost înregistrate 3.561 de cazuri de COVID-19 şi 398 de decese. În total, de la izbucnirea pandemiei, în Bucureşti au fost depistate 22.950 de cazuri, se arată într-o analiză a Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În total, 27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Prahova, Alba, Arad şi Olt. 81.6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 60,1% din decese au fost la bărbaţi. 95.4% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite